Uhapšeno jedno lice

Banjalučanin osumnjičen za ubistvo monaha

  • 08.12.2020. 18:42

Stravično ubistvo potreslo je okolinu Šipova. Ubijen je monah manastira Glogovac, otac Stefan. Policija je na tragu ubici, a nezvanično riječ je o Draganu Ševo iz Banjaluke. 

Njegov saučesnik za koga se pretpostavlja da ga je vozio nakon ubistva uhapšen je. Prema našim saznanjima monah Stefan zadobio je dva uboda nožem. Jedan u grudni koš jedan blizu srca. Uspio je da pozove drugog monaha koji nije bio u manastiru kobne večeri, i da mu kaže  šta se desilo. 

Monah Stefan hitnom je prevezen u Dom zdravlja, međutim bilo je kasno. Ubistvo se desilo u trpezariji objekta pored manastira u kojoj je, kako saznajemo, prizor stravičan, svuda su tragovi krvi. Na zločin ništa nije slutilo, ubica je navodno večerao sa monahom, poznavali su se od ranije i često je svraćao u manastir. 
Nagađa se da bi motiv mogao da bude koristoljublje jer je nestao novac sa mjesta gdje su ga u manastiru držali, a radi se o stotinak maraka. Osumnjičeni je, navodno, imao i problema sa narkoticima. Nakon što je brutalno ubio monaha ubica je pobjegao u Banjaluku sa osobom koja ga je čekala u blizini. Vozaču je policija ubrzo ušla u trag. 

Doveden je na mjesto ubistvo da opiše šta se desilo noć prije. Kako saznajemo tvrdio je da nije znao šta se uopšte desilo. Iz MUP-a Srpske za sada ne otkrivaju previše detalja.

“Desilo se nešto nesvakidašnje u Republici Srpskoj, da je stradao monah, u ovom trenutku ne mogu reći sve informacije sa kojima raspolaženo u cilju evidentirnja i hapšenja lica”, kaže ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

O stradalom monahu mještani imaju samo riječi hvale. Poznavali su ga kažu i često išli u manastir Glogovac, posebno na pričešće. Vijest da je mučki ubijen ih je šokirala.

“Mislim strašno je, bilo smo, posjećivali smo ga, tu je dugo, dobar čovjek je bio, svi su potreseni ne znam šta da kažem”, kaže Daliborka iz mjesta Babići.

Ubijeni monah Stefan biće sutra sahranjen u Manastiru Glogovac. Bio je tih, povučen i miran brat u kojem se krila širokgruda duša puna ljubavi prema svakom čovjeku, rekli su o monahu iz Eparhije bihaćko-petrovačke. 
Monah Stefan, kojem je svjetovno ime bilo Miodrag Ačić, zamonašio se 2007. u manastiru Glogovac je bio od 2012.godine, imao je 62 godine. 

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva saopšteno je da su preduzete sve mjere i radje na utvrđivanju okolnosti počinjenog krivičnog djela a naložena je i obdukcija tijela. 

Uviđaj je trajao nekoliko časova ispred samog manastira ali i okolini.

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.