Krivično djelo

Banjalučanin uhapšen zbog nasilja u porodici, pronađeno oružje

  • Извор: АТВ
  • 19.07.2023. 15:15

Banjalučanin Lj. K. uhapšen je juče zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici nakon čega je utvrđeno da posjeduje i veću količinu naoružanja i municije, saopšteno je iz policije.

Lj.K. je podvrgnut ispitivanju na alkohol i tom prilikom je utvrđeno prisustvo 2,71 g/kg alkohola u organizmu.

Postupajući po navedenim saznanjima policijski službenici su u Banjaluci u ulici Branka Popovića pronašli putnički automobil, marke Opel Vektra, vlasništvo lica Lj.K. i izvršili uviđaj.

Policijski službenici su pronašli i oduzeli dva ručna protivoklopna raketna bacača, takozvane "zolje", tri protivavionska metka sa eksplozivnim zrnom, automatsku pušku, pet punih okvirova za automatsku pušku i dva prazna okvira, automat, takozvani "špagin" sa pripadajućim dobošem i jedan pun okvir za automat.

Pronađene su i tri ručne bombe, šest električnih detonatorskih kapsula, jedno pakovanje plastičnog eksploziva i jedna tromblonska mina.

U prtljažniku automobila pronađena je i vojna torba sa većom količinom municije, čime su se stekli osnovi sumnje da je lice LJ.K. počinilo i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Nakon završene kriminalističke obrade, te kompletiranja i dokumentovanja predmeta, lice Lj.K. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija biti predato u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.