ATV

Lišen slobode zbog napada na policijske službenike

Banjaluka: Jednog policajca udario vratima, drugog pokušao pregaziti automobilom

 • 02.01.2020. 11:02

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, uhapsili su lice inicijala S.R. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje“.

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 01.01.2020. godine u 22,40 slobode su lišili lice inicijala S.R. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje", saopšteno je iz PU Banjaluka.

"Policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banja Luka zaustavili su i kontrolisali vozilo kojim je upravljao S.R. te nakon izvršene kontrole i alkotestiranja, istom je saopšteno da je lišen slobode zbog vožnje pod uticajem alkohola, nakon čega je isti je odbio zakonito izdato naređenje policijskih službenika na način da je sjeo u svoje vozilo, dao se u bjeg, te naglim startovanjem istog napao policijskog službenika, udarajući ga vratima vozila, te vozilom krenuo prema drugom policijskom službenika u namjeri da im ugrozi živote. Takođe, prilikom navedene radnje isti je ugrozio život pješaka koji su se zatekli u blizini navedenog događaja. Istom radnjom S.R. je ugrozio i druge učesnike u saobraćaju", navode iz policije

U cilju zaštite svog života i života drugih lica policisjki službenik je upotrijebio vatreno oružje prema vozilu. 

Prilikom navedenog događaja policijski službenik je zadobio tjelesne povrede, te mu je na UКC RS ukazana ljekarska pomoć, a lice S.R. je neposredno nakon bjega lišen slobode u blizini lica mjesta.

U toku je kriminalistička obrada nad licem.

O navedenom je obavješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu, te da policijski službenici preduzmu sve neophodne mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela. 

Kako ATV nezvanično saznaje radi se o Slobodanu Račiću koji je od ranije poznat policiji, a nedavno je izašao iz zatvora.

Pročitajte još:

Tinejdžer pokušao da spriječi tuču pa uboden slomljenim staklom u vrat

Mladić otišao sa proslave Nove godine, majka i brat u garaži zatekli stravičan prizor

Dok su svi slavili on je plakao: Ispunio obećanje koje je dao sinu prije 13 godina

Otac Gojko Perović održao čas istorije Milu Đukanoviću

Potomci porodice Petrović Njegoš u odbrani srpskih svetinja

"Zašto uvijek dobri stradaju": Banovići se opraštaju se od stradalih supružnika

Od radnice marketa uz prijetnju nožem ukrao novac

 • 20:30 Револуција 1917

  Револуција 1917

 • 21:00 Емисија: Ћирилица

  Ауторска емисија Миломира Марића.

 • 23:20 Муззик топ 20

  Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

 • 00:30 Ноћни програм

  Ноћни програм