Svjedočila radnica za šalterom

Banka opljačkana za manje od minut

  • 06.07.2018. 19:29

Naglo je zaustavljen automobil i za minut je ukradeno više od 30.000 maraka iz banke u Dervišima. Zaklela se na to bivša radnica na šalteru Rajfajzen banke na suđenju protiv optuženih za više oružanih pljački od 2008. do 2009. godine, na području Prijedora, Kneževa i Banjaluke.

Trojica muškaraca sa fantomkama su, po  svjedočenju u Okružnom sudu za pljačku za koju se sedmorka okrivljuje, ušli u banku u danu kada je u trezoru bilo najviše novca, ali nisu uspjeli da opljačkaju sve.

"Na samom ulazu su rekli: Pljačka, lezi dolje! Prišli su zaštitaru, rekli su da legne dolje i da odloži oružje. Onda je to lice prišlo meni i reklo: Pljačka, daj pare! Lezi dolje! Preskočio je šalter," ispričala je Tanja Vukomir, svjedok Tužilaštva.

Odbrana optuženih na to svjedočenje nije imala prigovora. Neočekivano je tužiteljki Živani Bajić prigovorio optuženi Miloš Mrđan žaleći se da bivša supruga Milana Reljića, svjedoka pokajnika protiv optuženih, hoda oko njegove kuće i tako pokušava da ga isprovocira.

"Mogu ja da prijavim? Reljić Oksana me uznemirava...," rekao je Mrđan.

"Ako bude ovdje, na području Banjaluke, u ovom periodu, zasigurno će biti ispitana, to bi bilo dobro za sve. I ja kao tužilac želim da se Oksana pojavi na sudu," rekla je Bajićeva. 

Milan Reljić je krunski svjedok Tužilaštva, a odbrana je predložila da, na kraju pretresa, bude ponovo saslušan. Uz prvooptuženog Sinišu Straživuka, rame uz rame se brane i Jovica Karać, Miloš Mrđan, Tomislav Knežević, Željko Pavlović, Aljoša Galić i Đorđe Ćulum. 

Naredno ročište zakazano je za sedam dana. Tada bi mogao da bude završen dokazni postupak Tužilaštva, ali i da otpočne ispitivanje svjedoka koje je predložila odbrana optuženih.