Frankfurt

U Njemačkoj uhapšen Milivoj Todorović - saradnik škaljarskog klana

  • Извор: АТВ
  • 08.11.2022. 16:15

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama u Njemačkoj, koordinira aktivnosti povezane sa hapšenjem osumnjičenog Milivoja Todorovića (1975.) iz Bijeljine, koji je lišen slobode u Frankfurtu na temelju potjernice.

"07.11.2022. godine u SR Njemačkoj je lišen slobode M.T. rodjen 1975. godine, državljanin BiH, na osnovu međunarodne potjernice raspisane od strane Suda BiH, na prijedlog Tužilaštva BiH. Navedeni je od strane Uprave za organizovani i teški kriminalitet u toku operativne akcije Transporter identifikovan kao pripadnik organizovane kriminalne grupe koja se bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na međunarodnom nivou", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Radi se o osumnjičenom koji je pod istragom kao visoko pozicionirani pripadnik međunarodnog narko – kartela, povezan sa tzv. škaljarskim klanom, uključen u krijumčarenje i nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regionu Zapadnog Balkana.

KOKAIN IZ KOLUMBIJE SLAO ZA EU

Kako ATV saznaje, Todorović je slao kokain iz Kolumbije u tonama za EU i škaljarski klan, a inače je saradnik Bojana Cvijetića, te pokojnih Alana Kožara i Jovice Vukotića.

Todorović je boravio na području Belgija-Holandija-Kolumbija, iz Kolimbije je organizovao utovar kokaina na prekookeanske brodove, a u Belgiji i Holandiji imao organizovanu mrežu saradnika koji su u lukama organizovali izvlačenje kokaina iz brodskih kontejnera i dalju distribuciju i prodaju na području EU, ali i BiH, Srbiju i Crnu Goru.

U Kolumbiji je, kako saznajemo, ostvario blisku saradnju sa kartelom Medelin.

– U okviru predmeta sa dešifrovanim Skaj i Anom aplikacijama, na kojem radi Tužilaštvo BiH u saradnji sa partnerskim institucijama iz EU, kao i policijskim agencijama u BiH, ovaj osumnjičeni identifikovan je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe, koji se uglavnom nalazi u inostranstvu, gdje koordinira rad osoba uključenih u krijumčarenje opojnih droga, zbog čega je došao u fokus istrage policijskih agencija iz više zemalja – pojasnili su u Tužilaštvu BiH.

Dodali su da će preduzeti  sve potrebne aktivnosti, kako bi se u što kraćem roku, organizovalo izručenje osumnjičenog u Bosnu i Hercegovinu, radi njegovog daljeg krivičnog procesuiranja.

PRETRES OBJEKATA KOJE KORISTI TORODOROVIĆ

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet sa pripadnicima PU Bijeljina trenutno vrše pretrese objekata i imovine u vlasništvu Todorovića na području Bijeljine, po naredbama Suda BiH, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH.

MUP SRPSKE OTKRIO TODOROVIĆA

Stavljanje Todorovića na potjernicu, inicirano je od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su oktrili kriminalne radnje pomenutog.

Delegacija MUP-a, koju je predvodio direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević boravila je tokom jula mjeseca tekuće godine u dvodnevnoj posjeti Europolu u Hagu, gdje su imali nekoliko sastanaka u cilju razmjene informacija i unapređenja operativne saradnje u predmetima na kojima zajednički radi MUP-a Srpske sa Europolom.

Tada je MUP Srpske, Europolu, predstavio prezentaciju o Todoroviću, što je bio dovoljan alarm da Evropska policijska služba krene u dalju istragu.


  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.