Milivoj Todorović

Bijeljinac uhapšen u Frankfurtu bio jedan od glavnih dobavljača narkotika u Evropu

  • Извор: Глас Српске
  • 09.11.2022. 15:05

Milivoj Todorović (47) iz Bijeljine, koji je uhapšen u Frankfurtu, osumnjičen je da je bio jedan od glavnih osoba u nabavci i transportu narkotika iz Južne Amerike za kriminalne grupe povezane sa Škaljarskim klanom, potvrđeno je "Glasu Srpske“.

Izvor blizak istrazi je rekao da je on otkriven tokom višemjesečne istrage policije Republike Srpske u okviru predmeta “Transporter“ u kojoj je razbijena narko grupa na čijem čelu je bio osumnjičeni Bojan Cvijetić.

"Utvrđeno je da je Todorović povezan sa Cvijetićem, ali i s Jelenkom Kneževićem koji je pao tokom pomenute akcije. Todorović je prije ove istrage bio anonimus i nije se znalo kakva je njegova uloga. Međutim istražioci su došli do saznanja i dokaza koji ukazuju da je bio jedan od glavnih igrača za nabavku kokaina i drugih narkotika koji su prodavani širom Evrope", rekao je izvor blizak istrazi.

Potvrdio je da je utvrđeno da je Todorović imao i profil na Skaj aplikaciji pod nadimkom “Mr Si“ i da je komunicirao sa Cvijetićem i Kneževićem, ali i drugim osobama bliskim kriminalnoj grupi Škaljaraca.

Prema nepotvrđenim informacijama Todorović je navodno bio glavni za organizovanje transporta kokaina iz Kolumbije za Evropsku uniju i druge države. Pretpostavlja se da je drogu prodavao kriminalnoj grupi kojom je rukovodio Cvijetić i da im je narkotike dopremao do Holandije, odakle su krijumčareni u BiH. Prema nezvaničnim informacijama Todorovića sumnjiče da je bio i saradnik ubijenih Alana Kožara i Jovana Vukotića.

Prema riječima sagovornika MUP Srpske je istraživao osobu pod nadimkom “Mr Si“ i tokom te istrage otkriveno je da ostale kriminalne grupe sarađuju s njim.

“U početku se nije znalo ko se krije iza tog profila i borba na identifikaciji trajala je mjesecima, a nakon što je otkriveno da je riječ o Todoroviću i da se nalazi u inostranstvu obaviješten je i Europol i druge policijske agencije u inostranstvu. Istražioci te i drugih agencija nisu ni znali ko je on dok ih MUP Srpske nije obavijestio", rekao je izvor.

Istakao je da je za Todorovićem pokrenuta potraga nakon tih saznanja i on je lociran u Njemačkoj te je i uhapšen u Frankfurtu.

Iz Tužilaštva BiH su saopštili da će u saradnji sa partnerskim institucijama preduzetui sve kako bi Todorović bio izručen u BiH.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.