Вишегодишња казна

Браћа из БиХ осуђена због шверца 144 килограма дроге

  • Извор: Независне
  • 22.01.2024. 21:55

Браћа из БиХ, њих тројица (30, 33, 43) осуђени су данас заједно са два држављанина Аустрије (65, 41) на вишегодишње казне затвора због шверца 144 килограма дроге, пренијели су аустријски медији.

Браћа из БиХ, од којих су двојица живјела у Салцбургу теретирала су се за кријумчарење огромних количина наркотика из Словеније у Аустрију и то: 131 килограм канабиса, 11,5 килограма кокаина и 1,5 килограм спида.

“Од краја 2021. године, па све до хапшења прошле године, ова организована група је преносила дрогу у сарадњи са словеначким сарадницима, који чине тзв. словеначку групу. Негд‌је до краја 2022. године успјели су да пренесу 144 килограма дроге, која је директно пребачена из Словеније у подручје Салцбурга. Сва дрога је препродата познатим, али и непознатим клијентима”, изјавила је тужитељка Сандра Лемермајер.

Према њеним ријечима, организовано је најмање 20 кријумчарских тура, а главни организатор је био 33-годишњак из БиХ, који је уједно и првооптужени. Његов најближи сарадник био је његов 43-годишњи брат.

Дрогу су преносили преко својих словеначких курира, а складиштили је код држављанина Аустрије.

Првооптужени, 33-годишњи држављанин БиХ осуђен је на девет година затвора, његов брат 43-годишњи држављанин БиХ је добио осам година затвора, док су остала тројица добила пет, четири и четири и по године затвора.

Пресуде нису правоснажне.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: