Slavonski Brod

Brutalno pretučen Djeda Mraz - dijelio bombone i kondome

  • Извор: Индекс
  • 26.12.2022. 08:30

Policija rasvjetljava okolnosti premlaćivanja mladića obučenog u Djeda Mraza sinoć u Slavonskom Brodu. Uhapšeno je nekoliko osoba, među njima i pripadnik Hrvatske vojske. Mladić koji je bio obučen u Djeda Mraza zadobio je teške tjelesne povrede te je nakon ukazane pomoći pušten kući.

Otac pretučenog Djeda Mraza za HRT je ispričao što se, prema njegovoj verziji, dogodilo. 

"Ne mogu spavati kao roditelj, ja plačem, žena place. Iz kurtoazije je djevojkama davao bombone, dečkima kondome, radi šale", kaže Zlatko Ereiz iz Slavonskog Broda.

On dodaje da je to trauma.

"To je teško doživjeti. Saosjećam sa svim roditeljima koji su tako nešto pretrpjeli. Nemam kontakt napadača niti ga želim imati. Ne želim ga osuđivati, postoji sudstvo koje će odraditi svoje", dodao je otac.

Pretučeni mladić kaže da mu je žao. 

"Nije bitno to sve što sam radio, to je palo u vodu, neće se više desiti i to je to. Žao mi je za sve što se desilo i ne znam više šta bih više rekao. Ne bih htio da se ponovi. Stvarno se ne osjećam najbolje i to je to ", kaže Kristijan Ereiz.

Podsjetimo, društvenim mrežama juče se proširio snimak brutalnog prebijanja mladića obučenog u Djeda Mraza u Slavonskom Brodu. Policija je potvrdila da je dobila dojavu o tuči više ljudi nešto poslije 15 sati.

Na snimku tuče se vidi mladić obučen u Djeda Mraza kako leži na cesti. Kada se mladić pokušao pridići, prišao mu je drugi mladić te ga snažno udario nogom u glavu. Nakon toga udareni mladić pada bez svijesti na asfalt.

Mladić koji je nogom udario mladića obučenog u Djeda Mraza je pripadnik Hrvatske vojske. Iz Ministarstva odbrane juče su osudili incident te od Vojne policije zatražili da sprovede istragu.

Kako je neslužbeno saznao HRT, napadač je prije dvije godine već odgovarao za nanošenje tjelesnih povreda i prijetnje smrću. Iz vojske nije izbačen, nego je u međuvremenu napredovao i primio nagrade.

Danas se o napadu oglasila policija, koja u saopštenju navodi da je dojavu o tuči više osoba dobila juče oko 15:15.

"Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici, koji su potvrdili istinitost dojave te zatekli dvadesetojednogodišnjaka koji je pod uticajem alkohola od 1.82 promila vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhapšen uz upotrebu sredstava prisile", piše policija.

Protiv dvadesetjednogodišnjaka policija podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Dodaju da nad njim "slijedi dalje kriminalističko istraživanje vezano za krivično djelo Učestvovanje u tuči."

U Opštu bolnicu u Slavonskom Brodu javio se drugi dvadesetjednogodišnjak koji je učesnik tuče, kod kojeg je konsttovana teška tjelesna povreda, te je nakon ukazane pomoći pušten kući.

"U vezi teške tjelesne povrede dvadesetjednogodišnjaka, policijski službenici su priveli dvadesetčetvorogodišnjaka zbog sumnje u počinjenje krivinog djela Teška tjelesna povreda te nad njim traje kriminalističko istraživanje", piše policija.

"Policijski službenici su operativnim radom došli do saznanja i priveli više osoba u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine, nad kojima traje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela Učestvovanje u tuči. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti na nastali događaj te podnošenja odgovarajućih prijava", pišu iz policije.

(Foto: Printscreen/HRT)

Тагови: