Шверц

Цариници одузели робу вриједну 127.000 КМ

  • Извор: АТВ
  • 20.09.2023. 10:41

Службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ у више одвојених акција одузели су шверцовану робу вриједну око 127.000 КМ, а махом се ради о аромама за наргиле, резаном дувану, текстилу и мобилним телефонима.

У УИО БиХ наводе да су акције спровели Групе за спречавање кријумчарења Регионалних центара Бањалука, Сарајево и Тузла.

"На подручју општине Кључ извршена је оперативна провјера примјене Закона о акцизама у Босни и Херцеговини којом приликом је на више локација пронађена и привремено одузета већа количина акцизне робе намијењене за нелегалну продају. Радило се о 63 комада наргиле-луле и 103 паковања/комада ароме за наргиле, процијењене вриједности у износу од цца 25.000 КМ, која није била на прописан начин обиљежена акцизним маркицама УИО", наводи се у саопштењу.

На Граничном прелазу Орашје контролисан је комби, власништво физичког лица.

"Лице је намјеравало да прође царинску процедуру без плаћања увозних дажбина и код њега је пронађена и привремено одузето 257 јакни, капута, хаљина и слично", наводе у УИО.

Додају да је у Бијељини извршен детаљан преглед аутомобила који је возио пошиљку са пријављеним ПВЦ материјалном, али умјесто тога откривено је и одузето 16 iPhone телефона.

"Поступајући по анонимној пријави у Сарајеву је контролисан продајни и складишни простор у власништву физичког лица. Том приликом, пронађено је и привремено одузето 272,5 килограма ситно резаног дувана, тржишне вриједности 52.000 КМ, који није био обиљежен акцизним маркицама УИО и за који власник није посједовао документацију о поријеклу/набавци", саопштио је УИО.

Наглашавају да ће против починилаца бити поднесене кривичне и прекршајне пријаве.

"Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни. Грађани могу и на Вибер број 065 355 155 послати фотографију и локацију гдје се нелегално продају цигарете и дуван", додају у УИО.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.