Најк и пума

Цариници у Градишци одузели фалсификоване патике вриједне 1.757.000 КМ

  • Извор: АТВ
  • 21.12.2023. 14:02

Фалсификоване патике "најк" и "пума", вриједности 1.757.400 КМ, привремено су одузети у Царинској испостави Градишка, саопштила је Управа за индиректно опорезивање (УИО) БиХ.

Службеници УИО привремено су одузели 11.716 пари фалсификованих патика које су пронађене приликом детаљног прегледа пошиљке.

Из УИО су навели да се оправдано сумња да се овом робом повређују жигови познатих свјетских робних марки због чега су патике задржане.

У саопштењу је појашњено да је спорна роба задржана због сумње да је дошло до повреде права интелектуалне својине, о чему су се изјаснили заступници носилаца поменутих међународно регистрованих жигова.

Царински органи ће предузети даље радње у складу са Одлуком о провођењу царинских мјера за заштиту права носиоца жига, наводи се у саопштењу.

Из УИО су позвали грађане да сваки облик нелегалне трговине, пореске или царинске утаје пријаве на отворену линију број 080 02 06 07, напомињући да су сви позиви бесплатни и потпуно анонимни.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)