Суд БиХ

Црногорцу двије године затвора за кријумчарење 35 килограма марихуане

Суд БиХ осудио је држављанина Црне Горе Саву Пепића (48) на двије године затвора због шверца 35,5 килограма сканка које је преко границе превезао у БиХ.

Пресуда је изречена након што је Папић са Тужилаштвом БиХ склопио споразум о признању кривице, чиме је прихватио све наводе оптужнице. Оглашен је кривим за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама.

”Оптужени је признао кривицу да је, половином мјесеца јула прошле године, као члан организоване групе, неовлаштено извршио међународни пренос опојне дроге „марихуана-сканк“ у количини од 35,5 килограма са подручја Црне Горе на подручје Босне и Херцеговине”, саопштило је Тужилаштво БиХ.

Додају да су изречене и мјере сигурности одузимања предмета и то аутомобила ”рено лагуна” којим је дрога кријумчарена, те мобилни телефон и СИМ картице, као и марихуана која ће бити уништена у законској процедури.

”Предложена казна адекватна је улози и одговорности оптуженог у извршењу овог кривичног дјела. Потписивањем споразума оптужени се одриче права на суђење те не може уложити жалбу на кривично-правну сакцију”, наводе у Тужилаштву БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: