Бор

Чувени Зиги се прикључио потрази за малом Данком

  • Извор: Агенције
  • 29.03.2024. 09:10

Полицијски пас Зиги, који је већ у Бањском Пољу и тражи несталу дјевојчицу Зиги је пас расе белгијски овчар малиноа, стар десет година, а обучен је и оспособљен за претрагу и спасавање живих људи из рушевина и на отвореном простору.

У МУП-у наводе да је прошао основну обуку из послушности, као и основну обуку за спасавање и претрагу лица.

Учествовао је на међународним вјежбама у Љубљани 2017. године и 2019. године, као и у потрагама за настрадалим лицима у "Техничко-ремонтном заводу" - Крагујевац.

Активно је учествовао у многим претрагама отвореног простора за несталим лицима (Зајечару, Нишу, Ваљеву итд.).


Проговорили познаници мале Данке - ево шта су открили

Проговорили познаници мале Данке - ево шта су открили

Оштењен је крајем 2014. године, и дат на поклон Вођи ватрогасне-спасилачке групе, Милију Радојевићу, који је штене поклонио МУП-а за потребе специјалистичког тима за спасавање из рушевина.

Пас Зиги је након Турске и девет година рада као равноправни члан Специјалистичког тима за спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације, отишао у заслужену пензију.

И даље се налази код свог некадашњег партнера из небројених акција.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм