Akcija "Silva"

Da li će biti produžen pritvor osumnjičenima?

  • 08.07.2018. 19:25

Za pet dana ističe jednomjesečni pritvor osmorici uhapšenih u akciji "Silva". Kako ATV nezvanično saznaje svi zahtjevi odbrane da se uhapšeni brane sa slobode, do sada su odbijeni.

Sokolački advokat Veljko Ćivša koji je glavni u odbrani danas nije bio raspoložen za davanje bilo kakviih informacija. Za razliku od advokata, u Šumama Republike Srpske imaju šta da kažu. I to pogotovo o zaposlenima u ŠG "Romanija" koji se nalaze u pritvoru.

"Mi ćemo postupiti onako kako dobijemo zapisnike, sve ono što će MUP dostaviti Javnom preduzeću i naravno da će biti svi sankcionisani u okviru zakonske regulative koja kaže da moraju i trebaju da budu sankcionisani", istakao je Risto Marić, generalni direktor "Šuma RS". 

Ono što je zanimljivo da su u pritvoru bivši direktor ŠG "Romanija" Dragan Vidojević koji je smijenjen prije dva mjeseca. Jovan Goljanin, upravnik radne jedinice u sokolačkom gazdinstvu i Slavojko Muharemović, vlasnik Špic petrola, prošle godine bili su u trci za direktorsku poziciju u ŠG "Romanija", ali ni jedan nije zadovoljavao uslove konkursa.

Drvoprerađivači koji su tada dizali bunu kažu da su odavno čekali da nadležni krenu sa hapšenjima.

"Što se tiče akcija u svakom slučaju mi je podržavamo, to smo mi iz Udruženja i ranije išli sa inicjativom da se krene u neku kontrolu da se stane u kraj tim nekim nelegalnim radnjama, jer ljudi koji rade legalno, nemaju šanse pored takvih", naglasio je Brane Vitomir, predsjednik Udruženja drvoprerađivača sarajevsko-romanijske regije.

U Šumama Republike Srpske tvrde da akcija "Silva" nije završena. Pod njihovom lupom, ali i MUP-a Republike Srpske i dalje su pojedina šumska gazdinstva. Što se tiče osmorice uhapšenih, Specijalno tužilaštvo u Banjaluci, u četvrtak bi trebalo da se odredi da li će im produžiti pritvor ili će ih pustiti da se brane sa slobode.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм