Бор

Да ли је ово фијат којим су осумњичени ударили малу Данку?

  • Извор: РТС
  • 04.04.2024. 22:15

Мајор полиције Бојана Отовић Пјановић изјавила је саучешће члановима породице убијене дјевојчице Данке Илић и захвалила им на сарадњи са полицијом.

Подсјетила је да је истрага паралелно и у континуитету ишла у неколико праваца.

Већ другог дана утврђено је да се бијело возило фијат панда кретало туда, као и још 16 возила. Међутим, само два возила су се вратила истим правцем, међу којима и панда.

"Након исцрпног разговора са мајком, јер је дијете било са њом, она је запазила док је тражила дијете, бело панда возило паркирано у близини. Констатовали смо да се ради о возилу водовода", рекла је мајор полиције за "РТС".


Мучили кћерку данима, убили је па бацили у канал: Почело суђење Саши и Маји

Мучили кћерку данима, убили је па бацили у канал: Почело суђење Саши и Маји

Дјевојчица је виђена у периоду 13.45 до 13.52, а возило панда је у 13.50 било испред улаза у капију. Дјевојчица је прије тога виђена на раскрсници, друга кућа од плаца, гдје је мајка била са дјететом.

У међувремену се појавила фотографија на којој се наводно види бијела фијат панда којом су осумњичени наводно ударили Данку.

Медији нису могли да утврде вјеродостојност фотографије и да ли се заиста ради о поменутом аутомобилу.

"Елиминацијом свих тих возила која су ишла и изашла, остало је спорно возило панда. Након заустављања код улаза у капију, они сједају у возило, крећу се 30 до 40 метара низ улицу, дјевојчица је била са десне стране коловозне траке, ишли су надоле малом брзином. Ударили су дјевојчицу, осумњичени сувозач ставио ју је у гепек гдје је алат, одвезли су је до вјештачке депоније", рекла је Отовић Пјановић.


За данас завршена претрага терена у селу једног од осумњичених

За данас завршена претрага терена у селу једног од осумњичених

Истиче да су то информације према признању осумњичених, али и да има много потврда захваљујући упоредним техничким методама које су вршене, на основу џи-пи-еса и њихових телефонских уређаја.

"Два дана након тога тијело су премјестили", рекла је Отовић Пјановић.

Подсјетимо, мала Данка Илић нестала је из дворишта куће у Бањском Пољу 26. марта, неких пола сата након што је на имање дошла са мајком им братом. Министар полиције је на конференцији до детаља открио временски интервал када је породица стигла на имање и када је дијете нестало.

Претходних десет дана припадници полиције, грађани и бројне друге службе неуморно су трагале за дјевојчицом, али је, нажалост, данас потврђено да је мала Данка убијена.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.