Srbija

Đaci iz "Ribnikara" se danas vraćaju u školu: Rane i dalje bole, djeca preplašena

  • Извор: Телеграф
  • 10.05.2023. 08:02

Prošle srijede, u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, došlo je do nezapamćene tragedije.

Maloljetni K.K, ubio je 8 drugara iz klupe i domara, i ranio 7 osoba. Ipak, đaci se danas vraćaju u učionice.

Od jutros se na ulazu u školu nalaze četiri policajca.

Na ulazu škole i inspektori u civilu. Cvijeće i svijeće sklonjene su sa ulaza u školu.

Savjet roditelja održan juče, donio je odluku o povratku đaka u klupe, a roditelji tvrde da su djeca i dalje preplašena. Trauma je velika, a kako će izdržati da u istoj zgradi borave samo nedjelju dana nakon krvavog pira, niko nije siguran.

"70 odsto roditelja ne želi da pošalje djecu u školu, ne zato što se plaši novog incidenta, škola je sada obezbijeđena, već zato što se djeca plaše da uopšte uđu tamo, istraumirana su. Svi su u strahu i roditelji i djeca. Neki od nastavnika imaju razumijevanja, pa su se sa roditeljima dogovorili da se nađu sa djecom van prostorija škole i da polako krenu u proces prilagođavanja", naveo je jedan od roditelja za "Telegraf".

Ipak, roditelji su saglasni sa direktorkom u odluci da se ne kreće odmah sa nastavom već samo sa prilagođavanjem u vidu razgovora učenika i nastavnika, a po potrebi uključen bi bio i psiholog.

Kako su ranije naveli, ogroman broj nastavnika nije u stanju ni da uđe u školu, pa se oni pitaju kako bilo ko očekuje da djecu pošalju tamo i kome da je pošalju kada su i nastavnici istraumirani.

Pojedina djeca još uvijek ne smiju ni da napuste svoje stanove.

Direktorka

Po prvi put za "Telegraf.rs" oglasila se Snežana Knežević, direktorka OŠ "Vladislav Ribnikar" koja je navela da je željela da sačeka da se svi procesi završe dostojanstveno.

"Nakon ovakvih događaja, nisam imala vremena da se bavim neistinama koje su se pojavile u medijima", ističe Snežena i dodaje da se najviše bavila procesom u kojem svi u školi pokušavaju, da u što boljem pogledu za djecu, dođu do rješenja", navela je ona.

Povodom povratka djece u klupe pomenute škole, sinoć se oglasilo i Ministarstvo prosvjete koje je zamolilo medije da iz tog razloga danas izvještavaju iz Ulice kralja Milutina.

Kako su naveli, molbi se pridružuju i roditelji učenika i zaposleni u osnovnoj školi.

Podsjetimo, jeziva tragedija u kojoj je život izgubilo osmoro djece dogodila se u srijedu, 3. maja i celu Srbiju ostavila u šoku.

Građani i dalje tuguju zbog nezapamćenog masakra usred Beograda, a širom zemlje ostavljali su cvijeće, svijeće i igračke kako bi odali počast stradalima. U nekim gradovima, plamen još uvijek gori. Suze i jecaji bili su najzapamćeniji prizor ovog vikenda, kada su žrtve masakra sahranjene uz potresne scene.

Dječak K.K. (13) koji je izvršio ubistvo, za njega krivično ne može da odgovara, jer u trenutku kada je zločin počinjen nije imao 14 godina.

Njegov otac, iz čijeg pištolja je i pucao, nalazi se u pritvoru i osumnjičen je za Teška djela protiv opšte sigurnosti.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена