ATV

Akcija kodnog naziva "Pero"

Delegat i policajac umiješani u skandal sa lažnim diplomama

 • 10.12.2019. 09:02

Poslanik u Skupštini Unsko-sanskog kantona Rasim Pajić i šef Odsjeka za droge MUP-a USK Alaga Čaušević uhapšeni su u akciji “Pero” zbog sumnje da su omogućili i podstrekavali izdavanje lažnih diploma.

Njima su lisice na ruke juče stavili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu SIPA. Pajić je i delegat u Parlamentu FBiH.

Akcija hapšenja je izvedena po nalogu Kantonalnog tužilaštva USK koje je saopštilo da će u toku istrage biti saslušano još 14 osumnjičenih radnika Centra za obrazovanje “Vita plus” i Visoke međunarodne škole iz Cazina.

- Osumnjičene P. R. i A. Č. teretimo da su koristeći svoj službeni položaj i uticaj posredovali da odgovorna osoba u pravnom licu izvrši službenu radnju, te podstrekavali na izradu lažnih javnih isprava diploma. To su činili s ciljem da stečene lažne diplome budu upotrijebljene kao prave iako su izdate bez nastavnog procesa i prekvalifikacija - saopštilo je Tužilaštvo USK.

Istakli su da je sada u predmetu “Pero” istraga proširena na 72 osobe.

 • 20:30 Револуција 1917

  Револуција 1917

 • 21:00 Емисија: Ћирилица

  Ауторска емисија Миломира Марића.

 • 23:20 Муззик топ 20

  Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

 • 00:30 Ноћни програм

  Ноћни програм