PU Doboj

"Delije" prijavljene tužilaštvu jer su napali navijače Željezničara

  • Izvor: ATV
  • 02.11.2022.12:28

Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnesen je izvještaj protiv 21 navijača "Crvene Zvezde"koji ih tereti za razbojništvo nad navijačima "Željezničara" koje su napali i oteli im navijačke dukseve ali i druge predmete, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

"Razbojništvo se desilo 18. septembra oko 11.30 časova u Barama kod Doboja, na isključenju sa auto-puta ‘9. januar’ kada su ‘Delije’ presrele grupu", podsjećaju u saopštenju.

Izvještaj je podnesen protiv: M.K., S.G., O.K., S.Lj, Đ.Lj., S.V., M.K, N.M., i P.Š., svi iz Prijedora i  D.D., N.B., Đ.V., N.N., R.D., S.S., S.S., J.J., G.B., M.G., V.G. i jednog maloljetnika iz Teslića.

"Sumnjiče se da su presreli i zaustavili putnički automobi u kojem su se nalazili: E.K., R.M. F.Ć, E.B. i B.M., iz Prijedora koje su zatim fizički napali", navode iz PU Doboj.

U saopštenju se dodaje da su im oteli sportske torbe u kojima su se nalazili odjevni predmeti (duksevi, majice i navijački šalovi jednog fudbalskog kluba iz Sarajeva), te novčanik od E.K. u kojem su se nalazili lični dokumenti i novac, dok su od R.M. ukrali mobilni telefon.