Пресуда

Дервенћанину за брутално разбојништво шест и по година затвора

Ален Лукић (54) из Дервенте осуђен је у Окружном суду у Добоју на шест и по година затвора због бруталног разбојништва над суграђанином Н.С. коме је, заједно са саучесником, упао у кућу у којој су га претукли и украли му 4.900 марака!

Разбојништво се догодило 24. фебруара прошле године. У пресуди се наводи да су Лукић и још један мушкарац око 15.30 часова дошли до куће Н.С. у Дервенти и ушли унутра.

”Били су маскирани црним капама са прорезима за очи, а на рукама су носили црно-сиве рукавице. Док је Н.С. лежао у дневном боравку они су му пришли и други разбојник је у њега уперио пиштољ говорећи: ”Дај паре”. Лукић је жртву ударио у предјелу врата, ребара, те му руком задао више удараца у главу, нанијевши му више повреда”, пише у пресуди.

Власник куће је покушао да се одбрани и успио је Лукићу с руке стргнути дио рукавице.

”Други нападач, који је био наоружан пиштољем, оштећеном је подерао кошуљу и мајицу око врата и из џепа му украо новац у износу од 4.900 КМ. Жртви су рекли да ништа не смије да пријављује полицији, јер га у супротном неће бити, а након тога су побјегли”, наводи се у пресуди.

Лукић је исто вече пронађен и ухапшен и од тада се налази у притвору. Вријеме које је провео иза решетака му је урачунато у изречену казну. Осим казне затвора суд је наложио и да се од њега одузме црвени ”голф 2”, са неприпадајућим регистарским таблицама, док трошкови поступка падају на терет буџета.

Пресуда није правоснажна и дозвољена је жалба Врховном суду Републике Српске.

Лукић је и раније пролазио кроз полицијске евиденције, а у јуну 2022. године ухапшен је у оквиру акције ”Плантажа” када је на његовом имању полиција пронашла и одузела 440 стабљика индијске конопље од које се добија марихуана.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!