СИПА

Детаљи акције ”Капитал”: Јасмин Хасић осумњичен за покушај убиства Матеја Живковића

  • Извор: АТВ
  • 29.11.2023. 10:42

У оквиру акција "Капитал", која се спроводи с циљем расвјетљавања покушаја убиства Матеја Живковића, замјеника предсједника Комисије за вриједносне папире Федерације БиХ, у својству осумњиченог биће испитан Јасмин Хасић из Сарајева.

Како сазнајемо Хасић је истражним органима познат као вишеструки преступник. У више наврата је хапшен због разбојништава и тешких крађа. Аваз пише да се Хасић тренутно налази у КПЗ Зеница, одакле ће бити доведен на испитивање у СИПА.

Из СИПА је саопштено да се оперативна акција "Капитал" проводи у циљу расвјетљавања кривичног ђела покушај убиства, које се десило дана 15.02.2022. и 16.03.2022. године у Сарајеву, на штету Матеја Живковића, замјеника предсједника Комисије за вриједносне папире Федерације Босне и Херцеговине, којом приликом је именовани рањен са више метака.

Због покушаја убиства Живковића СИПА претреса на 11 локација

Због покушаја убиства Живковића СИПА претреса на 11 локација

"Претреси се врше на једанаест 11 локација, у току дана ће од стране полицијских службеника СИПА бити испитан осумњичени Јасмин Хасић. Такође, планира се и саслушање више лица у својству свједока", рекла је портпатол СИПА Јелена Миовчић.

Она каже да се претреси врше у сарадњи са Федералном управом полиције и МУП-ом Кантона Сарајево.

"У току рада по наведеном предмету полицијски службеници СИПА-е остварили су сарадњу са Обавјештајно-безбједносном агенцијом Босне и Херцеговине, Центром за форензичка испитивања, вјештачења и истраживања Федералне управе полиције, ЈЗУ Завод за судску медицину и МУП Републике Српске и Криминалистичко техничким центром МУП-а РС – ПУ Источно Сарајево и Кантона Сарајево", саопштила је СИПА.


Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина