Odranije poznat organima gonjenja

Detalji akcije MUP-a Srpske: Pao Mačak zbog šverca eksploziva u Austriju

  • 12.05.2021. 09:30

Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su u utorak na području Banjaluke, prema nalogu Tužilaštva BiH, Dalibora Mačka, koji se sumnjiči za neovlašteni promet oružja, vojne opreme i opojnih droga, saznaje „Avaz“.

Ovaj eksploziv je prokrijumčaren prije godinu u Austriju, uključujući daljinske i sabotažne upaljače, koji se često koriste u izvršenjima terorističkih akata i kriminogenih aktivnosti. Iz Tužilaštva BiH je rečeno da je jedna osoba u Austriji procesuirana i osuđena na višegodišnju kaznu zatvora.

- Aktivnosti u BiH i hapšenja odnose se na osobu koja je sudjelovala u nabavci, skrivanju i krijumčarenju eksploziva iz BiH prema Austriji - rečeno je iz Tužilaštva.

Usko sarađivali

Mačak je, praćen mjesec, a u utorak lociran i uhapšen. Odranije je poznat organima gonjenja. On je otkriven nakon iskaza uhapšenog i osuđenog bh. državljanina u Austriji, inicijala M. P., kod kojeg je i pronađen eksploziv.

Ovaj muškarac osuđen je u Austriji na osam godina zatvora, a istražiteljima iz Tužilaštva, koji su ga posjetili prije 20 dana, rekao je da je usko sarađivao s Mačkom, zbog čega je ovaj i uhapšen. Mačak se sumnjiči da je daljinske upravljače sakrio, a zatim, uz pomoć M. P., prošvercao za Austriju.

Krijumčarili i drogu

Mačak se sumnjiči i za promet opojnih droga. U saopćenju Tužilaštva kaže se da su krijumčarili i manje količine droge, koja je, također, završila u Austriji. Obavljen je pretres njegove imovine na dvije lokacije.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.