Potkozarje

Detalji brutalnog napad na Božić: Braća napali oca i sina te sjekirom polupali namještaj

  • Извор: Глас Српске
  • 11.01.2023. 15:09

Braća Dejan D. i Vedran D. osumnjičeni da su upali u kuću u Potkozarju i povrijedili domaćina i njegovog sina, a sjekirom polupali namještaj i vrata u kući, potvrđeno je “Glasu Srpske".

Sve se desilo na pravoslavni Božić u večernjim časovima i prvo su napali domaćina u kući kojeg su teško povrijedili, a zatim su napali i njegovog sina kojem su nanijeli lakše povrede. Braća su, kako je pojasnio izvor, polupala i namještaj i stolariju u kući. Motiv ovog napada nije saopšten kao ni da li se napadači i žrtve poznaju.

Teško povrijeđenom domaćinu je ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, dok je njegov sin lakše povrijeđen.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, osumnjičenih saopšteno je da im je ovaj slučaj prijavljen 7. januara u 22.20 časova.

“Prijavljeno je da su dva nepoznata muškarca ušla u kuću na području Banjaluke i sjekirom oštetili vrata i namještaj u kući. Potom su fizički napali oštećenog i njegovog sina nanijevši im tjelesne povrede”, navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Dodaje se da je policija efikasnim radom identifikovala počinioce ovog napada i izvršila nad njima kriminalističku obradu.

“Zbog napada su privedena lica D.D. i V.D. kojima se na teret stavlja da su počinila krivična djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, tjelesna povreda i teška tjelesna povreda”, rekli su u policiji.

Istakli su da je o cijelom slučaju obaviješteno Okružno javno tužilaštvu u Banjaluci i u toku je dalja istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti.

Тагови: