Србија

Детаљи које је полиција успјела да сакрије од јавности током потраге за Данком

  • Извор: Мондо.рс
  • 05.04.2024. 15:12

Током истраге нестанка, а касније и убиства Данке Илић, у јавности се много расправљало о наводном цурењу информација из полиције у медије.

Један полицајац из Бора је и ухапшен због одавања тајни из истраге, мада се још не зна о коме је ријеч, како и зашто их је одавао.

Ипак, јучерашње откриће детаља свирепог убиства Данке Илић указује на то да је полиција током потраге за несталом Данком Илић заправо успјела да сакрије од цурења у јавност све најважније детаље битне за рјешавање случаја.

1. Свједоци који су видјели Данку послије нестанка

Шта је јавност мислила да зна: Данкина мајка Ивана Илић је још првог дана испричала да јој је, убрзо пошто је Данка нестала, јављено да је неки комшија дјевојчицу видио на улазу у шуму.


Огласио се отац осумњиченог за убиство Данке Илић

Огласио се отац осумњиченог за убиство Данке Илић

"Јавили су се људи да је виђена код неке зграде, али није ту", рекла је Данкина мајка.

Та пријава виђања није звучала убједљиво и махом је занемаривана у даљим медијским извјештајима. Чак се шпекулисало да "нема ниједног доказа да је Данка икад била у Бањском пољу".

Шта је полиција знала: Инспектори су од првог дана знали да су поуздани свједоци видјели Данку у минутима послије нестанка.

Братислав Гашић, министар полиције, открио је јуче да је "у периоду од 13.45 до 13.52 сати Данка изашла из дворишта и кретала се асфалтом, што потврђују два очевица".

Јавност ниједног тренутка није била свјесна да постоје поуздани очевици који су ван сваке сумње лоцирали Данку Илић у Бањском пољу у вријеме нестанка.

2. Постојање бијелог "фијат панде"

Шта је јавност мислила да зна: На друштвеним мрежама се послије нестанка Данке Илић појавио снимак са једне надзорне камере у Бањском пољу на којем се видио наводно сумњиви свјетлоплави "фијат пунто" крагујевачких таблица.

Шта је полиција знала: Инспектори су од самог почетка потраге знали за постојање бијелог аутомобила "фијат панда" који је у тренуцима нестанка био у Бањском пољу.


Инспектор Цмолић испричао шокантне детаље: Данка се пробудила у колима

Инспектор Цмолић испричао шокантне детаље: Данка се пробудила у колима

Мајка Данке Илић је лично видјела тај аутомобил послије нестанка, а Данкин отац Милош Илић га је чак и зауставио.

Јавност ниједног тренутка није била свјесна да постоји сумњиви бијели "фијат панда".

3. Постојање двојице осумњичених

Шта је јавност мислила да зна: Пажња јавности је била фокусирана на мајку Данке Илић. Она и јесте била један од важних дијелова истраге, али због једноставне чињенице да је посљедња видјела своју кћерку уочи нестанка. Заборављало се да је испитивање најближе родбине несталих уобичајени правац истраге и да често доводи до елиминисања тих особа из даљег тога истражног поступка због непостојања било какве повезаности са почињеним дјелом.

Шта је полиција знала: Мајорка полиције Бојана Отовић Пјановић изјавила је синоћ на РТС-у да су за полицију већ другог дана истраге С. Ј. и Д. Д. били осумњичени.


Огласила се Румунка чије су дијете помијешали са Данком: Пакао

Огласила се Румунка чије су дијете помијешали са Данком: Пакао

"Радили смо анализу возила која су пролазили туда након обављеног разговора са мајком, која је запазила бијело возило панда. Већ другог дана утврђено је да се бијело возило панда кретало туда, као и још 16 возила, али само два возила су се вратила истим правцем, међу којима и панда. Елиминацијом свих тих возила која су ишла и изашла остало је спорно возило панда", рекла је Пјановић Отовић.

Јавност ниједног тренутка није била свјесна да постоје двојица осумњичених за умијешаност у нестанак или убиство Данке Илић.

4. Полиграфско испитивање двојице осумњичених

Шта је јавност мислила да зна: Слично као и у прошлом случају, јавност је опет била фокусирана на полиграфско испитивање Данкиног оца Милоша Илића, али и на чињеницу да Данкина мајка Ивана није могла да буде подвргнута полиграфу јер је трудна. Занемаривала се чињеница да је полиграфско испитивање најуже родбине уобичајени дио истраге.

Шта је полиција знала: Министар полиције Братислав Гашић изјавио је јуче да је један од двојице осумњичених за убиство Данке Илић током полиграфског испитивања имао реакцију, а да је други имао одложену реакцију. То у преводу значи да су обојица пали на тесту, само на различитим питањима.


На мјесту гдје је убијена Данка (2) мјештани пале свијеће и остављају цвијеће

На мјесту гдје је убијена Данка (2) мјештани пале свијеће и остављају цвијеће

Јавност ниједног тренутка није била свјесна да је било ко током истраге пао на полиграфском испитивању, преноси "Мондо".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: