Ispitan osumnjičeni

Detalji stravičnog ubistva u Tuzli: Suprugu 13 puta udario sjekirom

  • Извор: Агенције
  • 08.05.2023. 15:27

Tuzlanski istražioci ispitali su šezdesetogodišnjeg Muharema Subašića koji je u noći sa subote na nedjelju usmrtio svoju suprugu, nakon čega je kontaktirao kćerku, obavjestivši je o tome šta je učinio. Utvrđeno je da je Subašić suprugu čak 13 puta udario sjekirom.

Naime, Kantonalno tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda u Tuzli stavilo prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Muharema Subašića (60) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ubistvo svoje šezdesetdvogodišnje supruge.

"On je osumnjičen da je oko ponoći 7. maja 2023. godine u porodičnoj kući u tuzlanskom naselju Krojčica, u alkoholizovanom stanju, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba sa suprugom, oštirm i tupim dijelom sjekire Kadi Subašić nanio 13 različitih povreda u predjelu glave, vrata, grudnog koša, ramena, stomaka i ruku te je od posljedica povreda na glavi oštećena preminula", naveli su iz Tužilaštva TK.

Horor kod Tuzle: Sjekirom ubio suprugu

Horor kod Tuzle: Sjekirom ubio suprugu

Pripadnici MUP-a TK su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac i istražioci Sektora krimnalističke policije MUP-a TK. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je uz izvještaj o počinjenom krvičnom djelu predat u nadležnost tužilaštva.

Prijetio da će skočiti sa mosta u Banjaluci, spasila ga policija

Prijetio da će skočiti sa mosta u Banjaluci, spasila ga policija

Postupajući tužilac je donio naredbu o sprovođenju istrage i ispitao osumnjičenog. U toku su sve potrebne istražne radnje i vještačenja, prenosi Klix.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина