Beograd

Detalji tragedije u školi: Požalila se na glavobolju i pala, reanimacija trajala sat vremena

  • Izvor: Agencije
  • 25.10.2022.17:35

Učenica M. M. (14) iznanada je preminula na stepeništu u školskom dvorištu, danas nešto prije 15 časova. Hitna pomoć je ubrzo došla, reanimirali su je sat vremena, ali, na žalost, nije joj bilo spasa i na kraju su morali da konstatuju smrt.

Velika tragedija dogodile se danas u Osnovnoj školi “Despot Stefan Lazarević” na Zvezdari, a učenici i svi u školi i dalje ne mogu da dođu k sebi od šoka i tuge.

Kako Blic saznaje na licu mjesta, učenica se sa još nekoliko drugarica vraćala iz škole, bile su u prvoj smjeni.

Tragedija se dogodila na stepeništu u školskom dvorištu. Kako saznajemo, M. M. se požalila da je boli glava i u trenutku je samo pala.

Hitna pomoć je stigla za desetak minuta, reanimirali su je sat vremena, međutim sve je bilo bezuspješno. U 14.55 konstatovali su smrt.

U školu su ubrzo došli i njeni roditelji, a nesrećna majka je, kako kažu očevici, skrhana od bola, u potpunom je šoku, ne zna može da dođe k sebi od šoka i saznanja da joj je dijete umrlo.

Učenici je, kako saznajemo, cijelog dana bilo dobro, nije se ni na šta žalila do samog trenutka kada se desila tragedija. Kažu da se cijeli dan smijali i da ništa nije ukazivalo na to da će ovakva tragedija moguća.

Kako prenose mediji, djevojčica nije imala ozbiljnih zdravstvenih problema, jedino čega se sjećaju jeste da je u sedmom razredu imala problema sa slijepim crijevom, ali da je to ubrzo riješeno. Međutim, prema pisanju medija, djevojčica je imala problema sa teškim glavoboljama.

U školi se nalaze predstavnici Ministarstva prosvjete Srbije, kao i rukovodilac školske uprave za Beograd. Čekaju sudsku medicinu da utvrdi šta je u pitanju, odnosno šta je tačan uzrok smrti. U školi se nalazi i policija. Učenici trenutno ne mogu da napuste školu, dok traje uviđaj.