Офенбург

Детаљи злочина у њемачкој школи: Матеја прво хтио да запали жртву, али му заказао упаљач

  • Извор: Независне
  • 12.11.2023. 22:03

Након ужасног чина у Валдбах школи у Офенбургу, појавили су се страшни детаљи злочина, а истрага је показала да је убица прво хтио да запали своју жртву, наводи Билд.

Наиме, прије три дана Матеја З. (15)  је у учионици пуцао на вршњака Павлоса (15) из пиштоља. Ученик који је нападнут преминуо је од задобијених повреда неколико сати након злочина.

Ученик деветог разреда Матеја З., за којег њемачки медији наводе да је "српско-косовског" поријекла, тог јутра узео дједов пиштољ из закључаног ормара и отишао у школу. Како се сада испоставило, 15-годишњак је очигледно у почетку имао другачији план.

Према писању "Офенбургер Тагеблата", Матеја је прво полио своју жртву Павлоса запаљивом течношћу и покушао да је запали, али онда је упаљач отказао, усред учионице!

Полиција је приликом претреса школе пронашла флашу у којој се сумњало да је запаљив материјал.

Његова мајка је у изјави за њемачки Билд рекла да ју је полиција питала за ову запаљиву течност, али она је рекла да једино што запаљиво имају јесте лож-уље за гријање које имају у подруму.

Она је потврдила да је оружје којим је убијен Павлос заправо пиштољ Матејиног дједа, који је Матеја криомице узео, иако је био закључан.

"Да, оружје је из наше куће, због чега сви сносимо одговорност, али пиштољ је био под кључем“, рекла је она додајући да Матеја никада раније није имао везе са оружјем.

Она додаје да апсолутно не зна шта би могао бити мотив, већ само може да нагађа.

"Недавно је у школи у Србији дошло до пуцњаве и он је пратио те вијести. И на ТикТоку је гледао те призоре ужаса. Пред два мјесеца ми је рекао да је на ТикТоку видио како је 14-годишњак убио вршњака у Лор ам Мајн због дуга од 60 евра“, присјећа се мајка.

Према наводима полиције, мотив је могла бити љубомора или вршњачко насиље. Павлосови другови из разреда рекли су да су он и Матеја заљубљени у исту девојку. Мајка каже да је чула да је било неког сукоба око дјевојке, али сумња да би то могао бити мотив.

„Од почетка школске године био је доста тајанствен, једва да је говорио. Нешто се морало десити у школи. Да ли је у питању нека уцјена, неко ругање? То су све спекулације“, рекла је она додајући да му Павлос никада није био баш пријатељ.

На крају је додала да јој је речено да га може видјети тек 22. новембра.

"Не знам како ће се он изборити са свим овим", рекла је она на крају.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм