Mario Blažević

Direktor "Celexa" nakon požara: Nije u pitanju ljudski faktor ili namjerni čin

  • Извор: АТВ
  • 25.08.2023. 20:45

Nekoliko osoba pregledano je u službi hitne medicinske pomoći u Banjaluci nakon požara u „Celexu“, koji je izbio u pogonu za proizvodnju papira. Nije riječ o ozbiljnijim stanjima.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka se izjasnio da uviđaj bude izvršen kada se steknu uslovi, kao i da se preduzmu sve neophodne mjere radi utvrđivanja činjenica i okolnosti ovog događaja. Navodno, požar nije namjerno izazvan. 

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Miroslav Malinić rekao je da su ostala manja žarišta. 

“Nije u pitanju nikakav ljudski faktor ili namjerni čin, nastao je u procesu proizvodnje. Papir je sam od sebe lako zapaljiva sirovina, desilo se to što se desilo. Ništa neobično, što se ne dešava i u drugim papirnim industrijama, nažalost, desilo se ovaj put nama. Što se tiče povrijeđenih radnika, niko nije u bolnici, niko nije hospitalizovan. Svakakve informacije su se pojavile, juče je 6 radnika preventivno završilo na Kliničkom centru radi pregleda pluća i primanja svježeg kiseonika iz razloga što su učestvovali u gašenju požara. Svi su kućama otišli i svi su došli jutros na posao”, rekao je Mario Blažević, direktor kompanije "Celex" .

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: