Afera "Korona ugovori"

Direktoru "Sineks laboratorije" produžen pritvor

  • Извор: СРНА
  • 06.04.2022. 16:40

Okružni sud u Banjaluci produžio je pritvor za još mjesec dana direktoru "Sineks laboratorije" Saniju Crljiću, osumnjičenom za zloupotrebu položaja.

"Postupajuće sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci produžilo je pritvor osumnjičenom S.C. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u pomaganju", saopšteno je iz ovog suda.

Rješenje o produženju pritvora donijelo je Posebno odjeljenje ovog suda za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

"Po ovom rješenju pritvor može trajati u toku istrage najduže još jedan mjesec, odnosno najduže do 8. maja", navodi se u saopštenju.

Crljić je uhapšen 8. marta, a iz Republičkog javnog tužilaštva tada je saopšteno da je osumnjičen da je krivično djelo počinio zajedno i po prethodnom dogovoru sa nekadašnjim vršiocem dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavom Zeljkovićem.

Iz Republičkog javnog tužilaštva ranije je saopšteno da je Zeljković, s namjerom izbjegavanja odgovarajućeg postupka javne nabavke, u marta 2020. godine, radi pribavljanja imovinske koristi "Sineks laboratoriji", sproveo četiri postupka javne nabavke hirurških maski ukupne vrijednosti 69.959 KM direktnim sporazumom sa ovim pravnim licem.