Sarajevu

Djeca se kvadom zabila u banderu - jedno životno ugroženo

  • Izvor: klix.ba
  • 30.09.2022.11:55

Dvoje djece juče je povrijeđeno na Ilidži u Sarajevu nakon što su doživjeli nesreću na vozilu kvad, saopšteno je iz MUP-a KS.

Naime, juče u 14.10 sati na kolovozu magistralnog puta M-5 (Sarajevo – Kiseljak), ulica Rakovička cesta, na području opštine Ilidža, dogodila se saobraćajna nesreća.

Tom prilikom došlo je do skretanja van kolovoza i udara u betonski stub ulične rasvjete četvrotočkaša marke "HB-ATV" 125, bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo vozač-dijete rođeno 2009. godine iz Ilidže.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede opasne po život, konstatovane na KUM UKC Sarajevo, zadobilo je dijete rođeno 2009. godine koje je, nakon ukazane prve pomoći, upućeno na Kliniku za anesteziju i reanimaciju UKC Sarajevo, gdje je zadržano na daljnjem liječenju.

Takođe, teške tjelesne povrede zadobilo je i dijete rođeno 2011. godine iz Illidže, koje se kao putnik prevozilo na četvorotočkašu, te je nakon ukazane prve pomoći upućeno na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržano na daljnjem liječenju.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su na licu mjesta obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće.

Tagovi: