Palilula

Dječak (13) izbo druga u školskom dvorištu

  • 30.12.2019. 07:54

Dvojica maloljetnika posvađala su se u OŠ „Kole Rašić“, poslije čega je jedan potegao nož i zabio ga drugu u rame. Ranjeni tinejdžer nije životno ugrožen.

Dječak (13) teško je povrijeđen kada ga je vršnjak izbo nožem u dvorištu osnovne škole „Kole Rašić“ u niškoj opštini Palilula. Krvava tuča dječaka desila u subotu oko 20.30.

U vrijeme obračuna maloljetnika škola nije radila, a kako saznajemo, vjeruje se da su dječaci došli u školsko dvorište kako bi se družili, što nije prvi put.

Identifikovan napadač

- Pretpostavlja se da je u dvorištu bilo više maloljetnika. U jednom trenutku su se posvađali. Svađa je prerasla u tuču, a jedan od njih je tada izvukao nož iz jakne. Ubo je vršnjaka u rame - kaže izvor i dodaje da je povređeno dijete hitno prevezeno u Klinički centar. - Povrede koje je je dječak zadobio nisu opasne po život i on se na svu sreću uspešno oporavlja - rečeno je u KC.

Policija je brzo poslije napada pronašla osumnjičenog trinaestogodišnjaka i sa njim obavila razgovor. - On će biti saslušan kod sudije za maloljetnike. Pošto ima manje od 14 godina, nije krivično odgovoran. U slučaj je uključen i Centar za socijalni rad - objašnjava izvor.

Motiv se utvrđuje

Motiv tuče dječaka nije još uvijek utvrđen. - Ispituje se da li se radi o zakazanoj tuči s obzirom na to da je osumnjičeni dječak sa sobom ponio nož - kaže izvor. Nišlije koje žive u blizini škole ispričale su da se mnoga djeca iz kraja skupljaju u dvorištu škole kada se nastava završi. - Ljeti se okupljaju bukvalno svake večeri, zimi malo ređe. Stalno se čuju galama, svađa, buka... Često nađemo i flaše sa alkoholom, pa nije isključeno ni da djeca piju, a čuli smo i da neki konzumiraju marihuanu. Doduše, ovakav incident se nikada dosad nije dogodio - pričaju Nišlije i nastavljaju: - Obično se svađaju zbog djevojaka ili su u pitanju navijački sukobi - kaže naš sagovornik. Kako saznajemo, pretprošle noći dogodila se tuča maloljetnika u drugoj školi, u opštini Crveni krst. Na sreću, ova tuča se nije krvavo završila.