Kakanj

Dječak prevezen u bolnicu sa opekotinama, sumnja se da ga je očuh polivao vrelom vodom

  • Извор: Аваз
  • 30.03.2022. 13:28

Stravičan slučaj dogodio se 13. marta u Kaknju kada je navodno očuh, pod još nerazašnjenim okolnostima, vrelom vodom polio dječaka po nogama i leđima.

Kako saznaje portal "Avaza", majka dječaka živjela je sa A. A. u vanbračnoj zajednici, a kobne večeri došlo je do svađe nakon čega je ona otišla svekrvi u Zenicu, a dvoje djece ostavila u kući.

U večernjim satima tražila je asistenciju policije kako bi otišla po djecu, što je i učinjeno. Po dolasku u Zenicu htjela je da presvuče dvogodišnjeg dječaka, kada je uočila opekotine po leđima i nogama.

Sa ovim slučajem upoznata je i policija, a "Avaz" prenosi kako je očuh rekao da to nije učinio namjerno nego da se dijete uneredilo nakon čega je htio da ga okupa, međutim voda je bila vruća.

Majka djeteta navodno je rekla kako vjeruje A. A. da to nije učinio namjerno, međutim, on je ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta.

"Nakon što je policija u Zenici obaviještena od strane Službe hitne medicinske pomoći da je dovezeno dijete sa opektinama, te nakon što su prikupljene informacije od majke, policija u Kaknju pronašla je lice, ispitala ga u svojstvu osumnjičenog na okolnosti kako je dijete zadobilo opektine. Preduzete su i druge mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela, obavljeni razgovori sa drugim licima, a nakon kompletiranja dokaza i obavještenja te dokumentovanja krivičnog djela, Tužilaštvu ZDK biće dostavljen izvještaj protiv A. A. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zapostavljanje djeteta ili maloljetnika", kazala je Aldina Alić za "Avaz".

Dječak je zbog zadobijenih povreda smješten na Odjeljenje dječije hirurgije, gdje je i zadržan na daljem liječenju.

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)