Заказано суђење

Дјечак прогутао жир у вртићу и угушио се: Васпитачица на оптуженичкој клупи

  • Извор: Блиц
  • 29.03.2024. 13:42

Пред Основним судом у Сурдулици за 11. април заказано је суђење васпитачици М. С. из Владичиног Хана, која је била у смјени у вртићу када је четворогодишњи дјечак из овог мјеста прогутао жир, а од посљедица гушења преминуо у току дана.

Ову информацију потврдио је Драган Николић, Основни јавни тужилац у Владичином Хану.

"Након спроведеног истражног поступка, подигнут је оптужни приједлог против васпитачице М. С. због кривичног дјела напуштање немоћног лица", каже Николић.

Подсјетимо, крајем децембра 2022. године, дјечак Д. Ђ. (4) из Владичиног Хана преминуо је у УКЦ Ниш, након што је у вртићу, под за сада још непознатим околностима, прогутао жир.


Познати резултати полиграфског испитивања оца Данке Илић

Познати резултати полиграфског испитивања оца Данке Илић

Дежурна васпитачица је суспендована након тога.

На основу прикупљених обавјештења, информација и достављене документације здравствене и просвјетне инспекције, као и записника са обдукције, тужилаштво је истрагу у вези смрти дјечака водило у правцу доказивања сумње да је васпитачица починила кривично дјело, преноси "Блиц".

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм