Vrčin

Djevojčica poginula u Srbiji sahranjena bez sveštenika

  • 29.07.2023. 12:44

Sveštenik nije prisustvovao sahrani A. B. (15), djevojčice koja je poginula na pružnom prelazu u nesreći kada je na lokomotiva naletjela na automobil u kojem je bila sa dvoje drugova, jer nije bila krštena.

Iz istog razloga, zabranjeno je i korišćenje kapele na groblju u Vrčinu.

Tužna povorka prijatelja, drugara i mještana Vrčina krenula je u 12:30 časova ka grobnom mestu gdje je sahranjena tinejdžerka. Sahrani je prisustvovao i pogrebni trubački orkestar koji je na vječni počinak ispratio pesmom “Tiho noći moje zlato spava“.

Ovo je mjesto stravičnog zločina: Porodica pronađena mrtva

Ovo je mjesto stravičnog zločina: Porodica pronađena mrtva

Uplakani drugari nosili su bukete cvijeća, kao i vjence koji su položili na grob drugarice koja je do prije dva mjeseca sa njima sjedila u školskoj klupi. A. je sahranjena u bijelom sanduku.

Ispraćaju je prisustvovala i uprava Osnovne škole “Sveti Sava“, međutim, sveštenik nije prisustvovao sahrani jer, A. nije krštena.

Majka Angelina Babić kaže da su oni svi kršteni u kući, kao i da su planirali Anđelu da uskoro krste te je razočarana potezom crkve.

Ovo morate da znate: Sve zmije će pobjeći od vas ako uradite jednu stvar!

Ovo morate da znate: Sve zmije će pobjeći od vas ako uradite jednu stvar!

“A. je trebalo da bude u avgustu krštena, jer tada je trebalo da joj stigne kum. Mi smo pokušavali, zvali, i čuli smo za tako neke slučajeve za djecu koja su preminula ili nastradala nekrštena, sahranjena sa opijelom “, izjavila je ožalošćena majka i dodala:

“Krštenja su se izvodila da bi se opijela održala. Ja to ne mogu da tvrdim, ali to kažu i ljudi koji su prisustvovali takvim sahranama. Međutim, oni nisu htjeli da održe opjelo i rekli su nam samo da pišemo molbu Patrijaršiji da nam dozvole da to uradimo na pomen za 40 dana, i to ako nam prihvate”, kaže Angelina za “Žig info”.

Vozač ispao iz vozila koje je zatim palo na njega i zapalilo se

Vozač ispao iz vozila koje je zatim palo na njega i zapalilo se

Podsjetimo, tragedija se dogodila u ponedjeljak oko 23.30 sati na željezničkom pružnom prelazu Vrčin, kada je željeznička lokomotiva bez vagona na relaciji Ostružnica – Lapovo, udarila u desnu bočnu stranu automobila Pežo 308.

Na licu mjesta su nastradali Vuk G. (18) i A. B. (15), dok je njihova drugarica M.Đ. (17) povrijeđena.

(Fer portal)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.