Vrčin

Djevojčica poginula u Srbiji sahranjena bez sveštenika

 • 29.07.2023. 12:44

Sveštenik nije prisustvovao sahrani A. B. (15), djevojčice koja je poginula na pružnom prelazu u nesreći kada je na lokomotiva naletjela na automobil u kojem je bila sa dvoje drugova, jer nije bila krštena.

Iz istog razloga, zabranjeno je i korišćenje kapele na groblju u Vrčinu.

Tužna povorka prijatelja, drugara i mještana Vrčina krenula je u 12:30 časova ka grobnom mestu gdje je sahranjena tinejdžerka. Sahrani je prisustvovao i pogrebni trubački orkestar koji je na vječni počinak ispratio pesmom “Tiho noći moje zlato spava“.

Ovo je mjesto stravičnog zločina: Porodica pronađena mrtva

Ovo je mjesto stravičnog zločina: Porodica pronađena mrtva

Uplakani drugari nosili su bukete cvijeća, kao i vjence koji su položili na grob drugarice koja je do prije dva mjeseca sa njima sjedila u školskoj klupi. A. je sahranjena u bijelom sanduku.

Ispraćaju je prisustvovala i uprava Osnovne škole “Sveti Sava“, međutim, sveštenik nije prisustvovao sahrani jer, A. nije krštena.

Majka Angelina Babić kaže da su oni svi kršteni u kući, kao i da su planirali Anđelu da uskoro krste te je razočarana potezom crkve.

Ovo morate da znate: Sve zmije će pobjeći od vas ako uradite jednu stvar!

Ovo morate da znate: Sve zmije će pobjeći od vas ako uradite jednu stvar!

“A. je trebalo da bude u avgustu krštena, jer tada je trebalo da joj stigne kum. Mi smo pokušavali, zvali, i čuli smo za tako neke slučajeve za djecu koja su preminula ili nastradala nekrštena, sahranjena sa opijelom “, izjavila je ožalošćena majka i dodala:

“Krštenja su se izvodila da bi se opijela održala. Ja to ne mogu da tvrdim, ali to kažu i ljudi koji su prisustvovali takvim sahranama. Međutim, oni nisu htjeli da održe opjelo i rekli su nam samo da pišemo molbu Patrijaršiji da nam dozvole da to uradimo na pomen za 40 dana, i to ako nam prihvate”, kaže Angelina za “Žig info”.

Vozač ispao iz vozila koje je zatim palo na njega i zapalilo se

Vozač ispao iz vozila koje je zatim palo na njega i zapalilo se

Podsjetimo, tragedija se dogodila u ponedjeljak oko 23.30 sati na željezničkom pružnom prelazu Vrčin, kada je željeznička lokomotiva bez vagona na relaciji Ostružnica – Lapovo, udarila u desnu bočnu stranu automobila Pežo 308.

Na licu mjesta su nastradali Vuk G. (18) i A. B. (15), dok je njihova drugarica M.Đ. (17) povrijeđena.

(Fer portal)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.