Pucnjava u školi

Djevojčica povrijeđena u masakru u školi i dalje kritično, ima metak u glavi

  • Извор: Б92
  • 12.05.2023. 14:56

Djevojčica, koja je teško ranjena u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar", i dalje je kritično, rečeno je danas u Univerzitetskoj dječjoj klinici Tiršova.

Kako navode, njeno stanje je nepromijenjeno.

Direktor Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin rekao je jutros za TV Prva da među pacijentima, ranjenim u pucnjavama u beogradskoj školi i Mladenovcu, i dalje ima životno ugroženih.

On je naveo da, kada je riječ o pacijentima iz OŠ, jedna učenica je "sasvim dobro" i prije neki dan joj je urađena intervencija ortopeda mikrohirurga na obje podlaktice.

Skandal u policiji: Došli na pretres, pa sa osumnjičenim jeli sir i čvarke

Skandal u policiji: Došli na pretres, pa sa osumnjičenim jeli sir i čvarke

Ašanin je dodao da je ranjena nastavnica stabilno i da je imala intervenciju ortopeda mikrohirurga na šaci.

Kada je riječ o pacijentima iz Mladenovca, Ašanin je naveo da je njih šestoro i dalje na jedinici intezivne njege, ali da se očekuje njihovo premiještanje na odjeljenje jednog pacijenta.

"Dvoje pacijenata nam je u dosta teškom stanju i moramo biti jako oprezni sa jednim pacijentom koji je primarno bio primljen u KBC 'Dragiša Mišović'. Operisan mu je abdomen, a onda je zbog problema sa disanjem i povredama grudi upućen kod nas. Sa njim moramo biti jako oprezni, jer on ima jednu tešku kontuziju pluća, pa se procjenjuje da li će kod njega biti neka intervencija", naveo je Ašanin.

"Djevojčica ima metak u glavi"

Profesor dr Dušica Simić, načelnica anestezije na Dječjoj klinici u Tiršovoj kaže za RTS da teško povrijeđena djevojčica ima metak u glavi koji nije mogao da bude izvađen i da je i dalje u kritičnom stanju.

Jelisaveta Orašanin upala u rijeku i počela da se davi, izvukao je misteriozni čovjek!

Jelisaveta Orašanin upala u rijeku i počela da se davi, izvukao je misteriozni čovjek!

"Ljekari se bore za njen život i prognoza je neizvjesna", dodaje Simićeva.

U dječjoj bolnici u Tiršovoj okupili su se anesteziolozi, među kojima i oni koji su zbrinjavali povrijeđene u dvije tragedije.

Pratite nas i putem Vibera