Povodom akcije "Klub"

Dom "Rada Vranješević": Preduzeli smo sve da bismo zaštitili djecu

  • 04.06.2019. 13:18

Iz Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci saopšteno je, povodom policijske akcije "Klub", da su rukovodstvo i stručne službe ove ustanove preduzeli sve mjere s ciljem zaštite djece i da su kontinuirano sarađivali sa policijom.

"Naša ustanova je u kontinuitetu sarađivala sa policijom i sve eventualne sumnje na zloupotrebu djece i mladih koji borave u Domu ili neprimjerene radnje prema njima odmah su prijavljivane i procesuirane u saradnji sa policijskim službenicima, te su preduzimane mjere u skladu sa instrukcijama", saopšteno je iz Doma za djecu i omladinu "Rada Vranješević". 

U ovoj ustanovi kažu da su preduzete neophodne mjere s ciljem očuvanja emocionalne stabilnosti djece i mladih, kao i prevencije razvoja društveno neprilagođenih oblika ponašanja, naročito imajući u vidu stresna i traumatična iskustva koja su prethodila izmještanju djece iz porodica porijekla. 

"Obezbijeđene su sve potrebne mjere i resursi s ciljem njihove zdravstvene i socijalne zaštite. Apelujemo da mediji prilikom izvještavanja uvažavaju zaštitu prava na privatnost i dostojanstvo djece i mladih, te da imaju u vidu rizik od dodatnog traumatizovanja, kao i potencijalne stigmatizacije štićenika koji borave u Domu", dodaje se u saopštenju. 

Policija je juče uhapsila 11 lica u operativnoj akciji pod kodnim nazivom "Klub" usmjerenoj na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom droge i navođenjem na prostituciju.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм