Годину дана од убиства

Досије: Како је свађа у Приједору ескалирала у убиство?

  • Извор: АТВ
  • 20.03.2024. 07:30

28. јануара прошле године је у приједорском насељу Тукови пронађено тијело. На ливади, 200 метара од породичне куће, мртав је лежао 66-годишњи Сенад Калтак.

"Добили смо обавјештење да у Туковима према Хамбаринама има леш на њиви и да је отишла патрола. Чланови фамилије су тражили несталог човјека, пронашли су га у њиви и звали хитну помоћ. Отишла је и полицијска патрола, нема одјеће на себи, хлаче свучене", рекао је Горан Каран, начелник Сектора криминалистичке полиције ПУ Приједор.

Хитна помоћ иде у Сарајевску улицу. Позвали су их грађани након што су пронашли Сенадово тијело.  

Екипа за увиђај је брзо формирана. Није требало много да се утврди да је у питању убиство. 

"Одмах на лицу мјеста је са мртвозорником и тужиоцем одмах уочено да је у питању насилна смрт и убиство. Лице је било познато у том насељу и ми смо одмах кренули да прикупљањем података, гдје је навече био и с ким и добили смо одмах десетак лица овдје у службене просторије које смо могли довести у везу са његовим, тада, нестанком", рекао је Жељко Стојановић, начелник Одјељења за општи криминалитет ПУ Приједор.

Креће истрага. Детаљан увиђај, интензиван и мукотрпан рад инспектора и руководилаца. Сви су били на терену. Тијело је било на неких 200 метара од куће. 

Алдин Хоџић (23) из комшилука био је добро познат полицији.

Често је обилазио локалне кафане заједно са Калтаком, а често су одлазили и његовој кући гдје су настављали да пију.

Он је 27. јануара у вечерњим часовима био код Сенада у кући. Посвађали су се а онда и потукли. А онда нож и убиство. 

Алдин је покушао сакрити трагове. Тепих је смотао и сакрио под кревет. Одвукао је тијело иза куће и оставио га у живици.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.