Načelnik

Drljača: Ubistvo u Novom Gradu vjerovatno nije ni nacionalni ni vjerski

  • Извор: СРНА
  • 21.06.2023. 14:58

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača organizovao je danas sastanak povodom nedavnog ubistva u ovoj lokalnoj zajednici koje je izazvalo uznemirenost građana na kojem je rečeno da, prema dosadašnjim saznanjima, motiv ubistva nije nacionalni ili vjerski.

"S obzirom na to da se teško krivično djelo dogodilo u opštini gdje je stanje bezbjednosti u protekloj godini ocijenjeno kao dobro i gdje je posljednje ubistvo evidentirano prije devet godina, na sastanku je naglašeno da svi nadležni treba da intenziviraju aktivnosti kako bi se spriječilo ponavljanje ovakvog i sličnih djela i kako bi Novi Grad ostao uzorna i bezbjedna sredina za sve njegove građane i posjetioce. S tim u vezi predloženo je da se Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske uputi inicijativa za provođenje akcije predaje nelegalnog oružja, uz oslobađanje od odgovornosti", saopšteno je nakon sastanka.

U saopštenju se napominje da je istraga u toku, te da se pod nadzorom tužioca sprovode sve potrebne mjere radi rješavanja slučaja.

"Detalji o ubistvu biće poznati nakon završetka istrage, a prema dosadašnjim saznanjima, nacionalna i vjerska pripadnost su isključeni kao motivi ubistva", ističe se u saopštenju.

Sa sastanka je upućen apel građanima da se ponašaju odgovorno i da ne nasjedaju na provokacije pojedinaca koji koriste situaciju za podizanje tenzija i širenje vjerske i nacionalne netrepeljivosti.

Povod za održavanje sastanka, kojem je su prisustvovali i rukovodstvo Skupštine opštine Novi Grad, predsjednik opštinskog Foruma za bezbjednost Mirko Lukić i komandir Policijske stanice Novi Grad Željko Škorić, su ubistvo u ugostiteljskom objektu u naselju Urije 16. juna, način i težina izvršenja ovog krivičnog djela, kao i uznemirenost građana koju je događaj izazvao.

Pripadnici Policijske uprave Prijedor uhapsili su 16. juna lice M.C. iz Bosanske Krupe zbog sumnje da je počinilo krivično djelo teško ubistvo na štetu lica J.S. iz Novog Grada, kao i krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz ove Policijske uprave.

Policijska uprava Prijedor je oko 22.00 časa zaprimilo prijavu da je jedno lice u ugostiteljskom objektu u Novom Gradu pucalo iz vatrenog oružja i da je tom prilikom jedno lice ubijeno.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм