Линц

Држављанин БиХ на оптуженичкој клупи у Аустрији због 18 килограма дроге

  • Извор: Агенције
  • 14.12.2023. 07:40

У Регионалном суду у Линцу данас је започело суђење држављанину БиХ (49) који се терети да је шверцовао наркотике и радио за веће нарко дилере. Наводно, он је ухваћен са 18 килограма канабиса и 110 грама кокаина.

Међутим, оптужени је у судници направио праву представу, гласно се расправљајући да тужиоцем и судијом, говорећи им да је “полиција написала оно што је хтјела”.

У обраћању суду такође је рекао да је постао овисник након развода, а да је радио за веће дилере. Наводно, код њега је пронађено 18 килограма канабиса и 110 грама кокаина, али он тврди да то и није баш тако те да се о свему томе може преговара. Наиме, он тврди да се током саслушања није добро изразио те да није било ријечи о тако великим количинама. Тужилац је рекао да не жели сад да “важе” сваку ријеч или сваки килограм, јер то и неће бити релевантно за евентуалну казну ако га осуде, јер је и у једном и другом случају, запријећена иста казна.

СПЦ прославља Светог пророка Наума

СПЦ прославља Светог пророка Наума

Иначе, иако је прије суђења био релативно миран, оптужени је по почетку рочишта био више него гласан, изјављујући да признање које је потписао током саслушања није релевантно, јер му нису донијели наочаре, а прије тога је провео у притвору 62 сата, без хране и пића.

Иначе, тужилац је током данашњег рочишта изнио тврдњу да је ријеч о овиснику који је само за своје потребе потрошио 30.000 евра. Баш због оспоравања записника, умјесто пресуде, суђење је одложено јер ће сада морати да свједоче и полицајци, који су саставили записник, који је он потписао, али и клијенти којима је продавао дрогу, како би се утврдила тачна количина наркотика.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.