Аустрија

Држављанин БиХ осуђен на 10 година затвора због шверца дроге

  • 20.03.2024. 22:47

Регионални суд у Линцу осудио је данас држављанина Босне и Херцеговине (35) на 10 година затвора због шверца 325 килограма дроге, у период од 2019. до 2023. године.

Иако је оптужени признао све што му се ставља на терет, његов адвокат је покушао да умањи његову улогу у шверцу наводећи да он није био никакав нарко бос, већ таксиста из Салцбурга који је шверцом финансирао своју овисност.

Међутим, како се могло чути данас на суду, пронађени докази и поруке указују да је он, ипак, био један од главних организатора шверца. Наиме, у складишту гдје је пронађена дрога, полиција је нашла и машину за бројање пара, али и скупе сатове те осталу луксузну робу. Иначе, ово није прво суђење против чланова ове организоване групе; његов брат и сарадници већ су осуђени на неколико година затвора.

Аустријски медији преносе да се држављанин БиХ теретио за организовање шверца 320 килограма канабиса и 25 килограма кокаина, који су од љета, 2019. године па до прољећа, 2023. године тајним каналима транспортовани из Словеније у Аустрију. Конкретно, држављанин БиХ, који је данас осуђен, теретио се да је још додатних 15 килограма канабиса купио у Бечу. Дрогу је држао на неколико локација, а затим је препродавао другим дилерима и дугогодишњим клијентима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)