Brčko

Dugovao mu novac: Nagovorio maloljetnika da baci bombu i zapali Audi

  • Извор: Агенције
  • 28.08.2021. 15:39

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH predložilo je sudu određivanje pritvora za N. K. (21), osumnjičenog za izazivanje opšte opasnosti u Brčkom podmetanjem požara na jednom automobilu i bacanjem eksplozivne naprave na ugostiteljski objekt "Dos Manos".

Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo i uticajem na svjedoke ometati postupak.

U sljedeća 24 sata sud bi trebao donijeti odluku po ovom prijedlogu, dok u međuvremenu Tužiteljstvo i Policija Distrikta intenzivno nastavljaju prikupljanje dokaza za produženo djelo izazivanja opšte opasnosti, navodi se u saopštenju Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Maloljetniku za kojeg se sumnja da je učestvovao u izvršenju ovog kaznenog djela, sud je u petak na prijedlog Tužilaštva izrekao mjere zabrane napuštanja boravišta i putovanja, te naredno javljanja nadležnom organu.

Tužilaštvo je otvorilo istragu protiv N.K. zbog sumnje da je u dva navrata angažovao maloljetnu osobu radi izazivanje opšte opasnosti za imovinu većeg obima u ovom gradu.

Sumnja se da je na njegovo traženje, maloljetnik koji mu je dugovao novac, najprije podmetnuo požar na automobilu Audi A6, a onda da je aktivirao eksplozivnu napravu bacajući je u unutrašnjost vanjskog dijela bašte ugostiteljskog objekta "Dos Manos" u Brčkom.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм