Брчко

Душевно заосталу особу снимали у сексу, осуђени на три и по мјесеца затвора

Основни суд у Брчком осудио је А.Р. (32) на два мјесеца и Г.Л. (39) на 45 дана затвора, јер су неовлаштено снимали сексуални однос душевно заостале особе и његове партнерице, а потом су снимак начинили доступним већем броју људи!

Пресуда је изречена након што је суд прихватио споразум о признању кривице који су оптужени склопили са Тужилаштво Брчко дистрикта. Обојица су оглашени кривим за неовлаштено оптичко снимање.

”Тужилаштво Брчко дистрикта доказало је кривицу двојице мушкараца, оптужених да су 2020. године у Брчком вршили неовлаштено оптичко снимање интимног односа душевно заостале особе и његове партнерице. За неовлаштено снимање њиховог сексуалног чина и дистрибуцију снимка, они су пред неправоснажно осуђени на укупно три и по мјесеца затвора”, саопштило је Тужилаштво Брчко дистрикта.

Цијели случај одиграо се 2020. године у стану у којем психички заостало лице живи са партнерицом. Снимак њиховог односа сачињен је мобилним телефоном, без пристанка оштећених.

”Оптужени су упућивали жртве на који начин ће имати полни однос, говорећи им да се опусте, истовремено их исмијавајући и извргавајући руглу. Након снимања Н. С. и његове партнерице, која се иначе брине о њему као особи  која није способна да брани своја права и интересе, оптужени су отишли из стана, а затим су цјелокупан снимак учинили доступним већем броју особа. Они су као саизвршиоци филмски снимили друге особе без њиховог пристанка у њиховим просторијама и такав снимак непосредно пренијели трећим особама”, наводи се у оптужници.

У тужилаштву наводе да су у сарадњи са полицијом брзо открили и привели осумњичене, те спровели истрагу.

Пратите нас и путем Вибера