Mirsad Morić Crtani

Dva puta u četiri dana opljačkao istu pumpu i istog radnika

  • Извор: Независне
  • 29.03.2022. 16:32

Mirsadu Moriću zvanom Crtani iz Stoca određen je pritvor od najduže mjesec dana zbog sumnje da je dva puta u četiri dana opljačkao istu benzinsku pumpu.

"Naime, Crtani se sumnjiči da je 19. marta oko 21.00 sat, ušao u benzinsku pumpu "TIOL-AURO" u Stocu te, držeći u ruci metalni predmet, tražio od oštećenog Z. R. da mu preda sav krupni novac, koji mu je oštećeni u strahu predao u koverti u kojoj se nalazio dnevni pazar", navodi se u saopštenju Kantonalnog tužilaštva HNK.

Kako se dodaje, nakon toga Crtani je tražio još novca, pa mu je oštećeni iz svog džepa predao još novca, na koji način je osumnjičeni protupravno prisvojio novac u iznosu od oko 3.400 KM,    

Takođe, Cratni se sumnjiči i da je 22. marta oko 15.00 sati, ponovno ušao na istu benzinsku pumpu te držeći u ruci kamen, u džepu od jakne, od istog oštećenog Z. R. tražio da mu preda novac, koji mu je u strahu predao oko 300 KM iz svog džepa, koji drži radi vraćanja kusura i oko 200 KM sitnog novca iz gornje ladice radnog stola.

"Na taj način osumnjičeni je protivpravno prisvojio novac u ukupnom iznosu od oko 500 KM", dodaje se u saopštenju

Županijski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti djelo, a za to djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.  

"Kantonalno tužilaštvo HNK Mostar u suradnji sa PU Čapljina nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo", zaključuje se u saopštenju.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.