Saopštenje kluba

FK Krupa: Nerealno je da nastavimo takmičenje u M:tel Premijer ligi BiH

  • 14.06.2021. 15:55

Nerealno očekivati da naš klub nastavi takmičenje u M:tel Premijer ligi BiH, navodi se u saopštenju Fudbalskog kluba Krupa.

Oglasili su se kako navode jer su zadnjih nekoliko dana svjedoci raznih informacija i dezinformacija u medijima.

"Kako fudbalski kompleks u Krupi na Vrbasu nema sve potrebne uslove za igranje M:tel Premijer lige BiH, bili smo prinuđeni, u prethodnom periodu, da zamolimo rukovodstvo FK ,Borac da nam izađe u susret i ustupi svoj stadion na korištenje, a što je i učinjeno, na čemu smo im zahvalni. Međutim, svjesni novonastale situacije u kojoj se svi nalazimo (evropskih utakmica koje igra FK Borac, TV prava koja nas obavezuju od momenta kada počne liga i slično) smatramo da nećemo biti u mogućnosti da ispoštujemo sve procedure prilikom organizovanja i odigravanja utakmica", piše u saopštenju Krupe.

Dodaju da bi ulaskom u proces dobijanja licence za sezonu 2021/22, a bez prethodno obezbijeđenih neophodnih uslova za učestvovanje, ugrozili takmičenje, narušili regularnost i na taj način bacilli mrlju na sve urađeno u prethodnih 12 godina, a to je poštovanje svih sportskih i ljudskih vrijednosti, kako na terenu tako i van njega.

"Zbog naprijed navedenog, raskinuli smo ugovor sa FK Borac. Njima smo zahvalni na svemu što su uradili za nas, želimo im mnogo sreće i uspjeha u evropskom takmičenjima i da se Banjaluka, ali i cijela Republika Srpska, raduje kao što se radovala ,Borčevim uspjesima prethodnih nekoliko sedmica", dodaje se u saopštenju.

Napominju da nedostatak infrastrukture zahtjeva investicije u vrijednosti preko million KM, koje klub nije u mogućnosti samostalno da iznese. Uz probleme vezane za infrastrukturu, nisu sigurni ni da mogli obezbijediti finansijsku konstrukciju kluba za sezonu.

"FK Krupa je učestvovanjem u M:tel Premijer ligi BiH sve svoje obaveze prema igračima, zaposlenima, dobavljačima i savezima regulisala, a što će se nastaviti i u budućem periodu, nevezano od takmičarskog ranga u kojem se klub nalazio.

Obratićemo se i N/FS BIH sa detaljnim objašnjenjem oko dobijanja licence za učestvovanjem u ligi. Svjesni da je nerealno očekivati da naš klub nastavi takmičenje u M:tel Premijer ligi BiH, smatramo da imamo sve uslove za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske, ali bez obzira na navedeno, mi ćemo poštovati sve odluke koje krovni savez donese, te se istima prilagoditi", zaključili su iz FK Krupa.  

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)