Saopštenje

Gačani ponovo krali gorivo, oduzeto osam kanistera

  • Izvor: ATV
  • 11.02.2023. 13:14

N.Š. i V.G. iz Gacka osumnjičeni su da su krali gorivo, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Naime, policija je gorivo pronašla i oduzela juče a radi se o osam kanistera po 25 litara napunjenih gorivom.

"Naime, nakon operativnih saznanja da se u putnički automobil marke 'Volkswagen', tip 'Golf II' utovarilo više kanistera u kojima se nalazi dizel gorivo, za koje postoje osnovi sumnje da je otuđeno iz pogonskih mašina ZP RiTE Gacko, policijski službenci su izveli operativno-taktičnu mjeru i radnju - opservaciju tokom koje su uočili predmetno vozilo i lica inicijala N.Š. i V.G. kako istovaraju kanistere u pomoćni objekat koji koristi lice inicijala N.Š“, stoji u saopštenju. 

Iz policije dodaju da su pretresom kuće, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi N.Š. pronađeno i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeto osam kanistera po 25 litara napunjenih tečnošću koja svojim karakteristikama asocira na dizel gorivo i crijevo dužine oko 2,5 m. 

"Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je policijskim službencima naložilo da se lica inicijala N.Š. i V.G. ispitaju u svojstvu osumnjičenih za počinjeno krivično djelo Utaja iz člana 229. Krivičnog zakonika Republike Srpske“, zaključeno je u saopštenju.