Незапамћен злочин код Прњавора

Гаврић проговорио за "Досије": Убио сам своју жену, коју сам волио највише на свијету, са којом имам сина!

  • Извор: АТВ
  • 20.12.2023. 07:05

"Убио сам своју жену ,коју сам волио највише на свијету, са којом имам сина"

Септембар 2016. око 21 час. Околина Прњавора. Незапамћен злочин. Далибор Гаврић убио је своју невјенчану супругу Милу Малешевић. 

Далибор је дошао у кафић „Акапулко“ у мјесту Маћино брдо, гдје је Мила радила. Прво су се посвађали, а онда изашли из локала који је био пун гостију. Удаљили су се десетак метара. А онда је Далибор урадио оно што је и наумио. Активирао је ручну бомбу и убио Милу на лицу мјеста. На мјесто убиства запутила се полиција. 

"Dosije" u KPZ-u Tunjice: "Trećinu života sam protraćio ni u šta"

За Милу је већ било касно. За Далиборов живот љекари су се борили неколико дана.

"За наведено дјело сам обавијештен од шефа Одсјека, с обзиром да сам би дежурни на линији рада, који ми је саопштио да је тог дана 14.09.2016. око 20:45 ПС Прњавор запримила телефонску пријаву да је у насељу Маћино брдо у близини угоститељског објекта „Акапулко“ на локалном путу дошло до експлозије у којој је једно лице смртно страдало а једно задобило тјелесне повреде", прича Зоран Илић, инспектор криминалистичке полиције.

Већ прве информације су указивале да је Далибор бомбом разнио своју невјенчану супругу. Очевици су пријавили полицији шта се десило. 

"Убрзо по тој пријави, на лице мјеста је изашла полицијска патрола која је потврдила наводе пријаве и на основу тих неких прикупљених података ми смо дошли до основа сумње да је извршено КД убиства и да је највјероватније извршилац Гаврић Далибор из Прњавора који је активирањем ручне бомбе усмртио Мaлешевић Милу из Прњавора а да је он том приликом задобио тешке тјелесне повреде", објашњава Илић.

Лице мјеста је обезбијеђено. Угоститељски објекат испражњен. Сва лица удаљена. Узете су изјаве свједока. Нека од свједочења била су језива. 

"Према изјавама свједока којих је било 10-ак, углавном се радо о гостима угоститељског објекта, непосредно прије извршења, Гаврић је дошао у унутрашњост објекта гдје је дошло до вербалног конфликта између њега и оштећене па до физичког обрачуна којом приликом је она њега удаљила изгурала из објекта међутим убрзо се он враћа гдје су свједоци изјавили да је он у једној руци држи бомбу а у другој осигурач“, каже Илић.

Завладала је паника у кафићу. Свима је било јасно да се спрема зло. Далибора нико није покушао да спријечи. Осим несрећне жене. Претпостављала се да је Мила свјесно кренула за Далибором без обзира на посљедице да би спријечила већу трагедију

"Ту је настала паника, неки су покушали бјежати, она је опет њега покушала изгурати, настојећи да у случају експлозије смањи број жртава изгурала га је испред објекта негдје до локалног пута гдје је дошло до детонације, када је она смртно страдала на лицу мјеста а он задобио тешке тјелесне повреде", објашњава Илић.

Мјесто убиства указивало је шта се десило. 

"Што се тиче лица мјеста ту смо пронашли дијелове одјеће, ручне бомбе, кашику и осигурач, велики број тачкастих трагова који су карактеристични за експлозије дијелови фрагмената те бомбе и оштећена која су узрокована том детонацијом као и већи број површинских трагова крви у виду једне веће локве крви и трагова капљања крви", каже Илић.

У лошем стању био је и Далибор. Разговор са њим о томе шта је урадио није био могућ.

"Рехабилитација је трајала дужи период али је изјава узета од стране тужиоца ОЈТ БЛ и то након 20-ак дана од извршења дјела", прича Илић.

Љубомора- једини је мотив који се помињао. До тих сазнања дошла је и полиција. Али и дан након трагедије, родбина убијене жене, пред камерама је проговорила да је проблема због љубоморе било. Нису пријављивани јер их Мила није схватала озбиљно. 

Као мотив се помињала љубомора односно они су били у ванбрачној заједници коју је оштећена покушавала да прекине а он се с том није слагао. Из наших оперативних сазнања и изјава свједока у тој њиховој комуникацији и односу који је био нарушен са његове стране су долазиле некакве пријетње упућење њој, међутим, званичних пријава није био она није сматрала да су те пријетње озбиљне", каже Илић.

"Oвако је загрлио за руке и каже ајмо попити кафу, и бацио је између себе и она је остала овако да лежи мртва, он је почео да бјежи овамо и ту му је полицајац ставио руку на ногу да не бјежи, прича ујак убијене.

"Од почетка везе је било неких препирки он је био пуно љубоморан старији од ње 18 година, ни дао ни са ким да се она дружи строго морало да буде по његовоме он је њој пријети да ће она завршити као Ксенија Пајчин да ће убити и себе и њу ја сам њој говорила пријави га, она каже нема Далибор храбрости за то", каже сестра убијене. 

О томе шта је урадио Далибор је неколико година касније проговорио пред камером, Досијеа. Преживио је, али како сам каже-нажалост. Остао је стопостотни инвалид. А тада његов четворогодишњи  син, без мајке, и то његовом кривицом. 

„Знам само да не би ником желио да се слично нешто деси. Ја сам у суштини оставио сироче, дијете које нема ни оца ни мајку. Не знам како бих ја то вама објаснио, разумијете шта хоћу рећи. То ме највише једе. А ово што се тиче издржавања казне, то ми је најмањи проблем, моји здравствени проблеми, то ми уопште није проблем. Те неке ствари, и дјеца из претходног фана, тако неки датуми су ми катастрофални, то тешко подносим, у суштини, тако мора бити", рекао је Далибор.

За ужас који је починио Далибор је добио седам и по  година затвора. Првих неколико провео је на лијечењу. Казну је одлежао ове године. Прошле године за Досије, је причао да му је једина утјеха што му породица није окренула леђа. А једина нада да ће некад у контакт ступити и са сином. 

"Породица је на првом мјесту. Човјек док нешто не изгуби не зна шта има, а ја сам изгубио доста тога“, рекао је Далибор.

Фемицид. Убиства из љубоморе. Неслагања. Све су нажалост чешћа. Бројне жене свакодневно трпе пријетње, свјесне су да могу завршити као Мила. Бројни су и мушкарци који могу завршити као Далибор. Постати убица и живјети са тим да су убили вољену жену, а дијете оставили и без мајке али и без оца оваквог какав би требало отац да буде. За све њих Далибор има једну поруку.

"Немојте бити као ја. Ја сам школски примјер како не треба..."

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.