Sarajevo

Granična policija uhapsila deset osoba

  • Извор: АТВ
  • 12.04.2023. 13:10

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su 10 osoba, osumnjičenih za više krivičnih djela.

U Orašju je danas državljanin Hrvatske S.G. (1996.), nakon što je provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela "krađa". Nakon hapšenja predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Na istom graničnom prelazu juče je državljanin Njemačke I.S. (1975) kojeg potražuje Okružno javno tužilaštvo u Doboju zbog krivičnog djela "izbjegavanje davanja izdržavanja".

Tri dana ranije, 8. aprila u Orašju je državljanin BiH D.J. (1971.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela "pronevjera".

Na graničnom prelazu Hum juče su lisice na ruke stavljene M.A. (1976.) jer je ustanovljeno da je za njim Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog bankarsko finansijske prevare.

Dan prije toga, na tuzlanskom Aerodromu uhapšen je državljanin Srbije M.V. (1996.), jer je za njim Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog krivičnog djela "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga". On je kontrolisan na letu iz Ajndhovena i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na istom aerodromu 9. aprila na letu iz Stokholma  uhapšen je državljanin Danske N.H. (1974.) jer je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela "ugrožavanje sigurnosti".

Dva dana ranije, granična policija je na Aerodromu Tuzla uhapsila državljanina BiH J.P. (1991.). On je kontrolisan na letu iz Berlina, a potražuje ga Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

U gradišci je 8. aprila uhapšen D.V. (1978.) iz BiH, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Novom Gradu zbog krivičnog djela "prevara“.

Graničari u Brčkom su 7. aprila uhapsili V.P. (1993.), takođe iz BiH, nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela "nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“.

Istog dana u Zvorniku je uhapšen državljanin BiH G.Đ. (1996.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм