Nastavak akcija Transporter i Storidž

Hapšenja u Banjaluci i Gradišci, pali službenici OBA i Granične policije BiH

  • Извор: АТВ
  • 09.08.2022. 19:05

Četiri osobe uhapšene su u Banjaluci i Gradišci. Pripadnici MUP-a Srpske hapsili su ih zbog sumnje na neovlašten promet opojnih droga i akciznih proizvoda.

Uhapšeni se sumnjiče i da su odavali tajne podatake ali i zloupotrijebili položaj. Među njima su i službenici sa bh. nivoa koji se sumnjiče da su pomagali kriminalnim grupama. Nezvanično, riječ je o zaposlenima u OBA-i i Graničnoj policiji.

„Slijedi kriminalistička obrada lica lišenih slobode i oni će potom biti sprovedeni u Sarajevu u Tužilaštvo BiH, a pod čijim nadzorom se i sprovode sve ove aktivnosti. Ono što možemo reći jeste da su ova lica dio obrade i dio predmeta koji se odnose na akcije Transporter i Storidž koje radimo već duži vremenski period u saradnji sa Tužilaštvom BiH“, izjavila je Mirna Miljanović, portparol MUP-a Republike Srpske.

Kako ATV nezvanično saznaje, uhapšeni su Miloš Lukajić, Robert Radonić, Srđan Rađević i Davorin Popović. Radonić je, kako saznajemo, zaposlen u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH, a Lukajić u Graničnoj policiji BiH.

„Ove aktivnosti predstavljaju nastavak odlučne borbe protiv organizovanih struktura narko-kriminala koje djeluju u BiH i zemljama regiona. U okviru akcije ostvarena je značajna međunarodna saradnja koja uključuje i pribavljanje komunikacija putem internet aplikacija“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

I današnja akcija nastavak je akcija Transporter i Storidž.  "Transporter" je  pokrenut je u jesen prošle godine, a realizuje se sa  tužilaštvima i policijskim institucijama u BiH, regionu i inostranstvu. Usmjerena je na krivično procesuiranje više osoba osumnjičenih za organizovani kriminal, a povezanih sa ubistvima, krijumčarenjem velikih količina opojnih droga, pranjem novca i drugim krivičnim djelima.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм