Акција ”Стаза”

Херцеговцима 10 година затвора, одузето 150 kg марихуане

Суд БиХ осудио је Драгана Пејовића званог Босанац и петорицу оптужених на укупно десет година и шест мјесеци затвора због организованог криминала и трговине дрогом у предмету ”Стаза”, у којем је одузето 150 килограма марихуане.

Пејовић је, као организатор криминалне групе, осуђен на пет година затвора. Анђелко Милошевић осуђен је на годину и по, док су по годину дана добили Алекса Малиш, Душан Мићановић и Немања Прњат из Требиња, те Дражен Саламадија из Фоче.

Пресуда је изречена након што је Суд БиХ прихватио споразуме о признању кривице коју су оптужени склопили са Тужилаштвом БиХ. Осим казне затвора, оптуженима су изречене и мјере одузимања предмета, као и имовинске користи прибављене извршењем кривичног дјела.

Од Пејовића је одузета корист у износу од 35.000 КМ. По 1.000 КМ одузето је од Милошевића, Малиша и Мићановића, од Прњата је одзето 500 КМ, а од Саламадије 1.400 КМ.

Шесторица оптужених у предмету Скај признала кривицу: Ево какве казне су им предложене

Шесторица оптужених у предмету Скај признала кривицу: Ево какве казне су им предложене

Пејовићу је укинут притвор и одређену су му мјере забране напуштања боравишта, путовања ван БиХ и обавезног јављања полицији.

”Оптужени Драган Пејовић се терети да је од почетка 2020. до 2022. организовао групу за организовани криминал којој су приступили остали оптужени и друга њима позната лица, с циљем да повезивањем и договарањем с другим лицима, организују, припремају и врше кривично дјело неовлашћени промет дрогом преко граница БиХ, Србије и Црне Горе ради даље препродаје у наведеним државама и земљама Европске уније, а све ради стицања противправне користи”, саопштио је Суд БиХ.

Договореним споразумом од оптужених су одузета 154 килограма марихуане, аутомобил ”бе-ем-ве”, који је кориштен у извршењу кривичног дјела, те мобилни телефони, рачунари...

”Сви оптужени, споразумним признањем, обавезали су се на давање исказа у предмету кодног назива “Стаза”, који се води против још пет преосталих оптужених”, навело је раније Тужилаштво БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм