Страх за живот

Хорор у Хрватској: Затворио и мучио човјека да му препише имовину

  • Извор: Агенције
  • 21.03.2024. 16:11

Мушкарца од 49 година с лудбрешког подручја затворио је његов три године млађи "несуђени" закупац, те уз пријетње од њега покушао да украде све што посједује. Осим што га је држао заточеног, 46-годишњак га је и опијао, пише еПодравина.

Портал у тужилаштву сазнаје да окривљеног 46-годишњака терете да је кривична д‌јела починио од 7. до 22. октобра 2023. у мјесту крај Лудбрега. Човјек му је на силу преписао сву имовину.

"Након што је с 49-годишњаком договорио да ће изнајмити дио његове куће за становање, тражио је од њега да пристане на склапање уговора о доживотном издржавању у његову корист. Од власника је тражио да све своје некретнине, покретнине и новац с рачуна пренесе на њега", навело је тужилаштво.

"Власник је то одбио, а окривљени му је упутио озбиљне пријетње и био физички насилан према њему. Истукао га је и сломио му два ребра, уз то га присиљавао да пије веће количине алкохолних пића", рекли су тужиоци.

Оштећени је у страху за живот потписао и овјерио уговор о доживотном издржавању којим окривљеном, након своје смрти, даје у власништво све своје некретнине, покретнине, новац и потраживања, пише еПодравина.

"Укупна вриједност била је најмање 120.000 евра. Окривљени се терети да му је потом узео новчаник, банковне картице, личну карту и мобилни телефон, као и да га је држао више дана закључаног у хотелским собама у Стубичким Топлицама и Светом Крижу Зачретје, те га присиљавао на испијање алкохолних пића", наводи тужилаштво.

Окривљени се налази у истражном затвору. Вијеће вараждинског Општинског суда прихватило је приједлог државног тужиоца и продужило је истражни затвор због опасности од понављања кривичних д‌јела.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.