Objavljen snimak

Huligani pravili nered po Čapljini: Letjele baklje, kamenje i boce

  • Извор: Кликс
  • 30.03.2023. 22:17

Nakon sinoćnjeg napada huligana na stanicu Gorske službe spašavanja u Čapljini, pojavio se video nereda koji se prije toga dogodio ispred sportske dvorane nakon što je završena košarkaška utakmica između HKK "Čapljina" i KK "Rama".

Letjele su baklje, kamenje i boce, te je oštećeno nekoliko automobila, a najviše su stradale prostorije HGSS-a Čapljina, gdje je u pohodu grupa sa kapuljačama unoseći nemire među stanovništvo, nogama i palicama razbila vrata, oglasnu ploču i uništen dio inventara te organizacije.

Portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić za Klix.ba kaže kako je slučaj policiji prijavljen sinoć oko 22 sata, te da je u napadu na stanicu GSS-a učestvovalo oko 15 maskiranih osoba.

Međutim iako je policija odmah po prijavi nereda izašla na intervenciju niko od aktera nije uhapšen, jer se grupa koja je pravila nerede po Čapljini razbježala u različitim pravcima.

Policijski službenici PU Čapljina su uradili uviđaj, te se još zbrajaju štete koje su nastale, a policijski službenici preduzimaju sve zakonom predviđene radnje kako bi se slučaj rasvijetlio te počinioci priveli pred lice pravde.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм