Бор

Игор Јурић о нестанку мале Данке: Вјерујем да ће се данас ријешити

  • Извор: РТС
  • 28.03.2024. 08:14

За Данком Илић (2) из Бора трага се већ трећи дан, а предсједник Центра за несталу и злостављану дјецу Игор Јурић рекао је за "РТС" да је систем "Пронађи ме", чији је он иницијатор, један велики подухват и да су националне телевизије пуштале обавјештење о нестанку дјевојчице на пола сата. 

Замолио је грађане да усмјере позитивну енергију и да је сигуран да ће случај бити онакав каквом се сви надају.

Предсједник Центра за несталу и злостављану децу Игор Јурић рекао је за "РТС" да је, према информацијама којима располаже, полиција додатно појачала своје снаге на самом терену и да су употријебили додатне алате за потрагу за несталом дјевојчицом.

"Ја потпуно вјерујем у то да ће се данас ријешити агонија која сад већ предуго траје. Искрено се надам да ће крај бити онакав какав сви желимо", рекао Јурић.

Додао је да је Србија једина земља у региону која има систем "Пронађи ме" и да је ријеч о једном великом подухвату и да су "РТС" и друге националне телевизије пуштале обавјештење о нестанку на пола сата.


Откривено ко је возио зелени путно у вријеме Данкиног нестанка

Откривено ко је возио зелени путно у вријеме Данкиног нестанка

"Објављена је информација на ауто-путевима и данас их можете видјети, да је нестало дијете и да се посјети сајт МУП-а. На Аеродрому 'Никола Тесла', такође и на жељезничким и аутобуским станицама које имају капацитет за то могли сте видјети објаву", навео је Јурић.

Истакао је да СМС порука није стигла свима у исто вријеме пошто мобилни оператери имају капацитет да у једном минуту испоруче 50.000 порука, а да поједини оператери имају и по 3,5 милиона корисника.

Јурић је оцијенио да је био позитиван одзив грађана који су објаве дијелили и на друштвеним мрежама.

"Ово је један заиста нови алат и понављам још једном, све ће имати смисла уколико ово дијете буде живо враћено", нагласио је Јурић.

Позвао је грађане да воде рачуна о томе шта пишу на друштвеним мрежама и порталима и да негативни коментари могу да повриједе породицу која трага за дјететом.


Тадић: Шмит провоцира сукобе са Српском; Ни у Њемачкој није поштовао демократске односе

Тадић: Шмит провоцира сукобе са Српском; Ни у Њемачкој није поштовао демократске односе

"Ја заиста молим да усмјеримо позитивну енергију, да урадимо све што нам полиција каже, уколико затражи да будемо на терену, да слушамо њихове инструкције и сигуран сам да ће резултат доћи баш онакав какав желимо да буде", рекао је Јурић.

Истакао је да је основни критеријум за покретање аларма да је дијете у животној опасности.

"Самим тим што је дијете од двије године нестало испуњен је тај основни критеријум, да не набрајам друге. Међутим, морам да кажем да је полиција дошла на лице мјеста. У врло кратком року је већ 200 службеника МУП-а било на територији гдје је пријављен нестанак, али се водило рачуна о томе да само покретање система неће додатно угрозити живот", навео је Јурић за "РТС".

Подсјетимо, Данка је нестала у уторак око 13.45 сати у тренутку када је њена мајка давала воду другом дјетету. На себи је имала љубичасте панталоне, маслинасту јакну и везан репић. Посљедњи пут виђена је у Бањском пољу код Бора, гдје се налази викендица њене породице.

Пратите нас и путем Вибера